Till Warszawa på klimatkonferens

Hej alla bloggläsare,

Har tyvärr inte hunnit skriva något mer inlägg i diskussionen om försoningsläran, men jag hoppas jag ska hinna det närmaste dygnet.

Tidig torsdag morgon kommer jag att resa till FN:s klimatkonferens i Warszawa för att jobba intensivt med den i nio dagar.

Det blir 10-15.000 personer från hela världen som möts för att på många olika sätt försöka jobba med lösningar av det kanske största globala miljöproblemet. Det blir en fantastiskt kreativ miljö när forskare, experter, regeringsföreträdare, miljöministrar, företrädare för miljöorganisationer, de som jobbar med miljöfrågor i näringslivet, journalister från hela världen möts, och också vissa företrädare för kyrkor, även om det är en marginell grupp i sammanhanget.

Som pastor får man bättre överblick över vad som händer i världen, vilka trender som finns, vilka hotbilder och framtidsscenarier som rör sig, genom deltagande på den här typen av konferens – än att läsa en massa teologiska analyser om kyrkans omvärld. Även som samhällsforskare får man unika insikter, erfarenheter och kunskaper, där man rör sig mitt i verkligheten av hur globala överlevnadsfrågor analyseras, och diskuteras – och hur man försöker finna lösningar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Roger Gustavsson

    Säkert sant vad gäller omvärldsinblickarna du får bland miljömedvetna människor som bryr sig om vårt klimat. För att inte tala om alla intressanta möten det kan bli på tåget dit! 😉

  • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

    Heja Stefan! Kläm åt oss klimat- och miljöbusar bara! Ingen försoning utan sanning – om både den livsförödande synden och om den nåd som är ny varje morgon. Läge för en riktig, modern syndakatalog på miljöområdet tycker jag – och fler böcker av typen ”100 sätt att rädda världen”, parallellt med fler Nya testamenten så klart!