Glimtar från moderatstämman

Arbetade tre dagar föregående helgen med Moderaternas partistämma i Norrköping.

Denna tillställning syftar ju till att mobilisera partiets aktiva inför kommande valrörelse och utmejsla den politik man ska gå till val på. Vid ett tillfälle gästade de tre andra allianspartiledarna stämman för att visa enighet och tro på en valseger 2014.

Notera att jag var inte där i rollen som politiker utan i rollen som statsvetare och politisk analytiker. Mitt jobb är att granska och analysera de politiska trenderna och försöka förutspå åt vilket håll politiken är på väg. Jag försöker ju ibland göra samma sak med kyrkliga, teologiska och frikyrkliga utvecklingen, men noterar att jag möter betydligt större uppskattning när jag gör samma sak i sekulära sammanhang.

Fick också bra tillfällen till samtal med ledande moderatpolitiker. Pratade bland annat med finansministern Anders Borg som var riktigt tydlig med mig när det gäller att uttrycka sin kristna tro och tro på Jesus. Har dessutom bjudit in Anders Borg som gäst till Folkungakyrkan, jag fick inte några klara besked om detta, men ett samtal har i varje fall påbörjats. Pratade också en stund med justitieministern Beatrice Ask som menade att drevet mot nyutnämnde arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson var helt befängt, en synpunkt som också Maria Corazza Bildt, Carl Bildts hustru och EU-parlamentariker gav uttryck för. Fick också veta att statsminister Reinfeldt inte på något sätt visade vilja att släppa efter för mediedrevet mot Elisabeth. Jag fick också tillfälle att hälsa bland annat på Carl Bildt och nyutnämnde arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson, dock inte Fredrik Reinfeldt som mest rörde sig på plattformen eller i slutna rum.

Det är positivt när olika partier släpper in aktiva kristna och medlemmar i olika församlingar i ledande politiska befattningar. Utnämningen av arbetsmarknadsministern är i det sammanhanget något mycket positivt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399