Tre dagar med Uppsalastudenter och moderatstämma i Norrköping

Har nu några dagar när jag är helt bortkopplad från den kyrkliga världen. Har ikväll varit i Uppsala och hållit ett föredrag och besökt den anrika mer än 100 år gamla studentföreningen Heimdal och hållit ett föredrag över temat: ”Paradigmskiftet – när den sexliberala agendan slog igenom”. Det var en föreläsning med utgångspunkt i min doktorsavhandling från tidigt åttiotal, och jag försökte förklara för de förundrade studenterna hur radikalt värderingarna har förändrats i Sverige de senaste 50 åren i synen på abort, äktenskap, sexuell samlevnad, sexuell läggning m.m. Och att kyrkan lite långsamt 20 år efteråt anpassat sig efter utvecklingen.

Heimdal är en legendarisk Uppsalaförening, bland annat var Anders Borg ordförande där en gång i tiden, ännu längre tillbaka Gunnar Heckscher.

I morgon bitti reser jag till Norrköping för att under tre dagar jobba med moderaternas partistämma. Obs-jag är inte där som politiker, utan i min roll som statsvetare och politisk analytiker. Jag kommer att analysera debatt och trender inom moderaterna. Är bland annat bjuden på mingel med partiledningen på lördag. Ska se om jag lyckas bjuda in Anders Borg till Folkungakyrkan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399