Utvisa inte Ali och Fatemeh

Vi står nu inför en ny jätteutmaning i Elimkyrkans arbete.

Svenska myndigheterna vill utvisa två till personer från Elimkyrkans gemenskap i Stockholm.

Det verkar som om många svenskar inte ens känner personer i Sverige som är födda utanför Europa. Stereotypa bilder av invandrare som bidragsmaximerare och som vill använda Sverige för att få del av vår materiella bekvämlighet.

Man inser inte hur många människor i världen som faktiskt flyr för sina liv. Och där det är förenat med livsfara att utvisas. Det är människor i sådana situationer som vi har relationer till i Elimkyrkan. De svenska myndigheterna vill nu utvisa ett äldre iranskt par som har blivit kristna. Mannen är 82 och kvinnan är 74. Mannen blev döpt tidigare i år. Deras båda barn med familjer bor i Sverige, och deras barnbarn med familjer bor i Sverige. Dottern med familj konverterade till kristen tro i Iran redan på åttiotalet, och tvingades därför fly från Iran tillsammans med man och barn och fick asyl i Sverige i början av nittiotalet. Dottern med familj och deras döttrar med familjer är nu medlemmar i Elimkyrkan.

Av säkerhetsskäl kan jag inte skriva ut hela namnen på de berörda personerna.

Detta äldre par är i stor fara om de utvisas därför att de representerar en väl ansedd muslimsk släkt i Iran. Två av deras söner dog som martyrer i kriget mot Irak. Den berörda mannen har haft en aktad ställning i en moské.

Dottern med familj och de berörda barnbarnen har varit aktiva kristna vittnen och bland annat gjort kristna barnprogram som sänts över Iran. Det stämplar hela familjen och släkten.

Jag tycker det är mycket inhumant och orättfärdigt av de svenska myndigheterna att utvisa ett äldre par i denna situation, både beroende på att de har alla närmast anhöriga i Sverige, och dels beroende på att de enligt allt kunnande och praxis är utsatta för stor fara om de utvisas till Iran.

Vi kämpade kampen för pastor Jean. Vi har nu kämpat för en nyomvänd irakier i vår gemenskap, en kvinna från Etiopien-Eritrea som jag skrivit om här på bloggen, också en afrikan som riskerar utvisning och problem vid en sådan situation.

Förnamnen på det äldre paret är Ali och Fatemeh.

Jag är ytterst upprörd över svenska myndigheternas agerande i detta fall. Skriva gärna ett brev till migrationsdomstolen och protestera mot denna utvisning.

Maila mig så kan jag maila tillbaka och ge dig ärendenumret. Skriv till migrationsdomstolen och protestera.

Att konvertera från islam till kristendomen är förenat med dödsstraff i Iran. Det verkställs i regel inte via domstol och polis, utan oftast är det grannar och släktingar som sköter avrättningen, och det är helt accepterat, det blir inte något straff för den som mördar en konvertit.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Robert Lindberg

  Hej!
  Vad har du för mail? Hur agera på bästa sätt? Har du exempeltexter som i fallet med pastor Jean?
  Allt gott!
  Med vänlig hälsning,
  Robert

 • ps23enkristen

  Allvarlig ber…Frid

 • Leokvast

  Det pågår en omfattande etnisk rensning av kristna i ett flertal islamska länder. Något som sällan påtalas i svensk media.
  Något som också gör mig förvånad är att så få moderata muslimer här i Sverige offentligt tar avstånd från denna ofta blodiga rensning.

 • wildwest63

  Det här är riktigt besvärligt och en följd av Sveriges avkristning. När vi helt har tappat våra kristna rötter och ser att alla religioner är lika dåliga så är det ingen som förstår vad det innebär att konvertera i ett islamskt land. Jag har glädjande nog sett några notiser i större dagstidningar om förföljelserna mot kristna i Mellanöstern, det är så man verkligen hoppar till.
  Dessvärre, så påstår sig också många migranter vara kristna för att chansen då ökar att få stanna här. Likaväl som många migranter idag påstår sig vara homosexuella för att chanserna då ökar. Hur man ska kolla av det sistnämnda låter jag vara osagt, men hur man kollar att man är ”äkta” som kristen konvertit hade inte varit så svårt om man tog kristendom på allvar och inte betraktade det som ett hjärnspöke.

 • AlmaM

  Var hittar jag din mejladress? Är förstås med på detta upprop Tack för att du inte mattas i din kamp för förföljda som hotas av avvisning!

 • vhundai

  Håller ej med dig Leokvast att svenska moderata muslimerna måste ta avstånd offentligt för förföljelsen av kristna i mellerstaösterns länder, det är inte deras ansvar vad som händer där nere. Det var ett parallell fall i Malmö för ett tag sedan där Malmös judar ansågs måste gå ut och ta avstånd från Israels politik, lika ologiskt det.

 • Richard

  Är en viss skillnad i dessa två exempel det ena handlar om att en grupp av troende inte skall ställas till ansvar för vad en nation gör.
  Det andra är att utövarna av en religion utför illdåd i sin religions namn då tyckerjag och många andra att ledare för den religionen borde ta avstånd från sådana uttryck av religionen.

 • Jonas Rosendahl

  Stefan Swärd – Håller med om att det är dags att frikyrkan tar sitt ansvar på allvar i den här frågan. Vi kan inte bekvämt se på när bröder och systrar skickas tillbaka till en söker död i sina forna hemländer.

  Vad bekvämligheten beror på kan vi diskutera i 100 inlägg men det du skulle göra Stefan Swärd, – be över det och se om det är en Guds ide – utlys en bönesöndag för integrationsfrågan och kristna konvertiter. Jag har burit på denna tanke hela helgen nu men jag förmår inte dra i något sådant.

  Det är viktigt att påtala för myndigheter och uppmärksamma migrationsverket på deras felaktiga beslut, men i första hand är bibeln tydlig på vad det handlar om:

  ”Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.” Ef 6:12

  Därför behövs massiv förbön och församlingen som står i gapet för dessa våra bröder och systrar.
  Det är vår skyldighet om vi kallar oss kristna!

 • gäst & främling

  Handlar det möjligen bara om att ingen vill ta ekonomiskt ansvar eftersom det gäller 2 äldre människor?

 • Birgit Hedström

  Mycket bra tanke Jonas! Gud välsigne dig!

  Allt gott! Birgit

 • Birgit Hedström

  Hej gäst & främling! Skrämmande tanke det du framför…man hoppas verkligen inte att det är så. Men tyvärr blir man knappt förvånad längre över alla galenskaper…
  Gud välsigne dig!
  Birgit

 • Birgit Hedström

  Stefan, jag önskar också skriva till migrationsdomstolen och kraftigt protestera mot denna obeskrivliga omänskliga hantering av dessa syskon!! Tack för att du uppmärksammar de konverterade bröderna och systrarnas situation, som finns i många muslimska länder. Jag vill återigen rekommendera Open Doors, den kristna missionsorgani
  sationen som bedriver ett fantastiskt arbete för att hjälpa den lidande, förföljda kyrkan. Gud ser med välbehag Stefan på den kamp du för när det gäller utsatta människor, bl.a detta ovanstående par.

  Allt gott! Birgit

 • gäst & främling

  Hej Birgit, jag vet av erfarenhet att det gäller oss gammelsvenskar också många kommuner är rädda att alla äldre skall flytta till dom och kan försöka bromsa det, förr var det alltid så, men vi har kringgått det genom att köpa en fastighet i den kommun vi ville till, (lägenhet gick inte att få) sedan kunde vi skriva oss i kommunen, men då hade vi fördel av att vara födda Svenskar.

  http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2001/2001-103-8

 • stefanswrd

  Robert
  maila mig på stefan.sward@elimkyrkan.org

  hälsn
  sTefan Swärd

 • stefanswrd

  Birgit,
  maila mig på stefan.sward@elimkyrkan.org

  hälsn
  sTefan Swärd

 • stefanswrd

  AlmaM
  du kan maila mig på stefan.sward@elimkyrkan.org

  hälsn
  stefan Swärd

 • Robert Lindberg

  Bra skrivet Birgit!
  Här kommer länkar:

  Team i Norr
  http://patrick-themission.blogspot.se/2009/04/uppdatering-team-i-norr.html

  Open Doors
  http://www.open-doors.se

  Ljus i Öster – tidigare Slaviska Missionen
  http://www.ljusioster.se