Fredag mitt på dan – lägesrapport

Jag är just nu på Centerpartiets stämma i Karlstad och jobbar med politisk analys, men samtidigt följer jag minutiöst utvecklingen för mitt nyfödda lilla barnbarn, Esther Louise, på intensiven på Ullevåls sjukhus. Hon har repat sig riktigt bra senaste 16 timmarna, vi får närmare besked i eftermiddag då läkarutredningen är färdig. Det har varit ett av mitt livs mest traumatiska dygn senaste dagarna, man blir mycket mer berörd och känslomässigt engagerad om det gäller ett litet barnbarn, än om man själv har utsatts för någon svår sjukdom eller skada. De existentiella frågorna ställs på sin spets i en familj när en liten nyfödd kämpar för sitt liv.

Jag är fascinerad över hur starka krafterna är att rädda liv, både bland anhöriga men också inom sjukvården. Vi är djupt imponerade av sjukvården vid Ullevåls sjukhus, de har gjort en heroisk insats.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • LarsGunther

  Glad på era vägnar över att det går åt rätt håll. Din familj finns med i mina fortsatta böner.

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Vilka fina namn hon fick! Ester har ju en hel bok i Bibeln (se http://www.efsidag.blogspot.se/search/label/Ester ) och Louise (eller Lois) hette ju Timoteos´ troende mormor http://www.bibeln.se/las/2k/2_tim#q=2+Tim+1%3A5 Gud välsigne Ester Louise!

 • danielgiertz

  Jag har inte sett dig här. Sitter du långt fram eller långt bak? Till höger från presidiets eller åhörarnas håll?

 • stefanswrd

  Centerpartiet klassificerar mig som media så jag sitter mest i pressrummet tillsammans med Expressen, Aftonbladet, SVT1, SVT2 och TV4, man följer stämman via TV-skärmarna. Trevligt sällskap. Jag är kvar till lunch i morgon.
  Ring 070-4922310 om vi ska ses.
  hälsn
  Stefan Sw

 • danielgiertz

  Du undrade varifrån du kände igen mig. Jag kom på att det kan ju vara för att jag har skrivit ett blogginlägg där jag försvarade din artikel om halvtidspastorer.