Härliga New Wine-dagar

Har haft några härliga dagar med New Wine-ledarskapet på Kåfalla herrgård i Bergslagen. I England är ju New Wine framförallt en förnyelserörelse inom Anglikanska kyrkan. I Sverige har det i stor utsträckning blivit en förnyelserörelse inom Evangeliska Frikyrkan då ungefär hälften i styrelse och i det nationella ledarskapet är EFK-pastorer. Trots detta har New Wine en härlig ekumenisk bredd, som innefattar EFS-are, präster, Equmeniapastorer, ett stort antal EFK-are och enstaka pingstpastorer.

Vi har fokus på Guds rike, Guds närvaro och Andens fullskaliga verksamhet i den lokala församlingen. New Wine är inte ett nytt samfund utan är ett ekumeniskt nätverk med syftet att verka för förnyelse i lokala församlingar.

Ett skojigt vittnesbörd kom fram under dessa dagar. Profilen Johan Gustafsson i Trollhättan berättade om att Gud manade honom en morgon att gå till gymmet och träna. Där träffade han en god vän som inte var kristen. I bastun började de samtala. Johan fick be för honom i bastun och han upplevde den helige Andes närvaro. Sedan frågade vännen om Johan kunde be för honom så att han skulle bli frälst. Johan ber för honom en frälsningsbön i bastun.

Behöver man ha några kläder på sig för att be en frälsningsbön med någon? Uppenbarligen inte. Kan man be överallt för att folk ska bli uppfyllda av Anden? Även i en bastu? Svaret är ja.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Josef

  Frälsningsbönen är ett nytt fenomen som kom in i kyrkan genom Billy Sunday.
  För i tiden förkunnade man pånyttfödelse : http://www.youtube.com/watch?v=D3iTEXBCiwQ

 • Ulrika

  Hej Johan Gustafsson!

  Det växer en nyfikenhet inom mig om vad ni samtalade om. Vad får en människa, utifrån ett samtal, att vilja bli frälst? Hade ni talat innan eller var det verkligen ”snabba ryck”?

  Givetvis kan du inte bli privat men inom vilka områden rörde sig ert samtal?

  Eller håller vi på att hänga ut en enskild i bloggen igen? Hur många kompisar badar du bastu med om man säger så…..

  Själv kan jag tycka att det är knepigt att missionera snabbt, det är en massa inkännanden hela tiden. Enklast är när någon frågar direkt vad jag tror på, annars vet jag inget annat sätt än att försöka förstå vad människan behöver mest för stunden.

  Bästa hälsningar
  Ulrika