Ny ledare med reflektioner inför riksdagsvalet 2014

Har en ny ledare idag i Världen Idag med vissa reflektioner inför riksdagsvalet 2014, kampen om svenska regeringsmakten, och några inledande funderingar om hur vi kristna ska tänka inför partier och olika politiska frågor. Man hittar den här.

Världen Idag har många gånger kritiserats för att vara Livets ords tidning, jag tycker det känns som att jag skrivit så många ledare senaste veckorna att den kan uppfattas som Elimkyrkans/Folkungakyrkans församlingsblad. Jag har levererat tror jag cirka hälften av alla ledarna senaste 3-4 veckorna, men det är bara tillfälligt, har gjort lite extra som stand-in för chefredaktören Lukas Berggren som är på semester.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

    Bra att du aktualiserar riksdagsvalet 2014 (kyrkovalet om en månad kan du ta i en annan ledarartikel – det ÄR ju tyvärr inte en angelägenhet för ett av många fria samfund så länge politiska partier är insyltade)!

    Som vanligt vettiga synpunkter i det stora hela, men till den välförtjänta kritiken mot Göran Hägglund (vi har ju under hans tid börjat bedriva en sorts rashygien på oss själva, där samhället hjälper till med uppspårning och avlivning av foster med Downs syndrom) borde absolut läggas att han även släppt igenom den närmast svagsinta könsbegreppsdeformen eller queerrevolutionen, som lär vålla många barn och ungdomar svåra identitetsproblem både före och efter puberteten, alldeles bortsett från att den misskrediterar och försvårar allt seriöst jämställdhetsarbete, se http://www.queerretorik.blogspot.se/2013/08/kommentar-till-mitt-brev-till.html

    MEN för att gå utanför socialdepartementets område – där Göran Hägglund och KD också gjort en del bra insatser – tycker jag nog att du, som i så många andra sammanhang, borde ha lyft fram miljö- och klimatfrågorna som akut viktiga för kristna att ta tag i. Fast jag hoppas ju att du får skriva fler ledarartiklar i ViD och där återigen kan lyfta fram vårt ansvar för skapelsen (som vi i SvK läste om i gårdagens episteltext).

  • wildwest63

    En gammal pastor, bekant till vår familj, sa för många år sedan så här: Välj det parti som står för vidast möjliga yttrandefrihet så att kristna och en kristen församling kan verka så fritt som möjligt Yttrandefriheten och dess omedelbara kusin religionsfriheten är de allra viktigaste ingredienserna i ett demokratiskt samhälle. Det kan kanske verka löjligt att påpeka det i en gammal demokrati som den svenska, men faktum är att likriktningstendenser och försök till inskränkning av yttrandefriheten firar märkliga triumfer i våra dagar, likriktningen av pressen har väl aldrig varit större. Kommer vi till parti: ja, dessvärre är det ju knappast något av nuvarande partier som går fria från denna inflammation.