Anfallen av jordgetingar och besök på akutmottagningen

Jag har drabbats av flera märkliga olyckor senaste året. Dels isklumpen i skallen när jag promenerade på en Stockholmstrottoar i december, ambulanstransport till akuten, hjärnskakning i en månad, men mänskligt sätt kunde det ha gått betydligt värre. Sedan en elchock-elstöt i samband med Evangeliska Alliansens styrelsemöte, besök på akuten, men allt gick bra.

Idag var det dags igen. Röjde på tomten vid stugan norr om Skellefteå. Råkade trampa på ett jordgetingbo som direkt gick till attack. Fick minst 10 getingstick inom loppet av ett par sekunder. Har aldrig varit med om något liknande i mitt liv.

Sjukvårdsupplysningen uppmanade mig att omedelbart åka till akuten på Skellefteå lasarett. Där behandlades jag under 3-4 timmar med dropp och kortison. Ganska tilltyglad fick jag lämna lasarettet efter 4 timmar.

Ett enda getingbett är ju inte så farligt om man inte är allergisk mot getingar, men 10 bett på en gång, innebär ganska mycket getinggift rätt in i kroppen, och det kan i värsta fall utlösa livshotande tillstånd.

Det gick bra även denna gång, men blev påmind om skapelsens förgänglighet. Passande efter dagens ledarartikel om hur naturen vittnar om Gud. Fick känna av naturens mer brutala sida.

Men blev återigen påmind om livets skörhet, det är bara Guds nåd att vårt hjärta fortsätter att slå, att blodet fortsätter pumpa igenom våra kroppar, och att andningen fortsätter. Oavsett om vi lever eller dör, lever vi för Herren, och är ambassadörer för Guds rike så länge vi är kvar på denna jord.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Birgit Hedström

  Men kära nån då Stefan! Du lyckas då råka ut för både det ena med det femte och som jag aldrig hör att någon annan jag känner råkar ut för…För väl att det slutade lyckligt även nästa gång! Så hädanefter Stefan: håll dig undan från kontakter i väggen, från att gå i närheten av något takslut samt håll dig borta från Skellefteås hallonbuskar… Nej, skämt å sido, visst kan det vara bra för oss ibland att betänka livets skörbarhet. Därmed NATURLIGTVIS INTE sagt att det var bra att du råkat ut för allt detta. Hälsa Eva, Maria och Gerd!

  Birgit

 • wildwest63

  Du håller väl inte på med en empirisk studie av svensk akutsjukvård???
  Jag läste en osannolik historia imorse om två barn som blev dödade i sina sängar av en pytonorm – i östra Canada (återstår att se hur mycket av det som verkligen stämmer). Men jag kan väl tänka mej att det som återstår att uppleva för Din del är ett noshörningsangrepp i Folkungakyrkan, kanske en flodhäst i dopgraven…

 • Birgit Hedström

  Haha wildwest63! ”empirisk studie av svensk akutsjukvård???” Va roligt det lät!! Läste också detta om hemska pytonormsangreppet på dessa barn!! Oerhört!

  Birgit

  Ps. (du behöver inte svara om du inte vill!) Är du också av den fin-fina årgången -63:ans årsmodell? ;D Ds