En extremt spännande vecka

Kommande vecka blir väldigt spännande. Under måndagen har jag bl.a. under eftermiddagen en längre intervju med världsberömda amerikanska tidningen Christianity Today som är i Sverige med ett team för att skildra svensk kristenhet. Under måndagkvällen gästas vår församling av några franska pastorer, det blir en middag på kvällen.

Tisdag morgon åker jag och hustrun till Vänersborg för att vara med på New Wine-konferensen. Tisdagen blir det styrelsemöte för New Wine, det blir mitt första styrelsemöte och på onsdag kväll börjar konferensen. Vi är med onsdag-torsdag. Har ett seminarium under torsdagen. Det går utmärkt fortfarande att anmäla sig till konferensen som pågår fram till söndag, gå in på New Wines hemsida.

Sedan är det den definitiva flyttveckan på hemmaplan då vi lämnar Elim och flyttar över till gamla baptistkyrkan Salem, som vi nu döper om till Folkungakyrkan. Första gudstjänsten på söndag 11.00 då jag kommer att hålla predikan. Det är dock inte någon invigning, under första halvåret kan vi bara använda den mindre kyrksalen som endast rymmer upp till 150 personer. Stora kyrksalen som rymmer 500 är färdigrenoverad först vid årsskiftet, så den stora officiella invigningen blir först i början på nästa år.

Nästa söndag eftermiddag reser jag och hustrun till Gotland och Almedalsveckan. Jag kommer att medverka i minst tre olika seminarier som arrangeras av kristna organisationer, och dessutom kommer jag att göra en hel del jobb som har med mitt konsultbolag att göra.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • PHME

    Om att Salem blir Elim ovan: ”döpa om” – det är just det som katoliker och lutheraner brukar kritisera hos baptismen. Jag vet att jag märker ord, men låt oss, trots olikheter i dopsyn och doppraxis, skilja mellan namngivning och dop.