Hälsning från Norrbotten

Jag befinner mig nu på en kristen lägergård i Södra Sunderbyn, mitt emellan Luleå och Boden. Jag talar på fem möten under två dagar. Det kommer kristna hit från övre Norrland, har mött troende från Luleå, Piteå, Gammelstaden, Haparanda, Jokkmokk, Älvsbyn, Vistträsk m.fl. platser. Det är en salig blandning av EFS-are, Svenska Kyrkan, Equemeniakyrkan, Pingst, och EFK, men det är EFK som arrangör.

Att uppmuntra och inspirera och förmedla pingstens Ande och kraft ser jag som uppdraget. Jag högaktar kristna som står fast för evangeliet och bygger församling på de mindre orterna i Sverige, Norrbotten hör inte direkt till Bibelbältet, så det är ganska kärva bygder ur andlig synvinkel, så dessa trossyskon behöver allt vårt stöd och uppbackning.

Det är fascinerande att få predika med utsikt över Lule älv, älven rinner precis utanför vår konferensgård. Vi förväntar oss att Anden från höjden idag ska bekläda oss med ny kraft och ny uppfyllelse av Andens goda gåvor som vår Herre frikostigt ger till längtande kristna. Vi ber till Gud om en ny tid av andeutgjutelse och väckelse över Norrbotten.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Birgit Hedström

  Stefan! Må ni få bli uppfyllda av den underbare gode Helige Ande! Norrbotten ligger mig naturligtvis mycket varmt om hjärtat, mina härliga hemtrakter där jag fick nåden att växa upp och mötaGud! Tänk på väckelsen som drog fram där på 50talet o där min mamma och många andra blev frälsta! Birgit

 • Rolf Ahlqvist

  Här min andeutgjutelse idag 19.5. Pingsdagen i Kyrkans tidning som kommentar i
  Luleå stifts öppna teologifönster.
  ————————————
  Undertecknad som är född inom Luleå stift, anser att K G Hammar lade ut en alltför liberal bottengrund för kristen tro och teologi, när han i en intervju i Kyrkans Tidning år 2002 sa bl.a.följande omvälvande ord: ”Det är upp till Gud att bevisa sig, det är inte vår uppgift…man måste inte tro på något särskilt för att vara kristen. Det räcker att man säger att man vill vara med… Definitionsraseriet leder bara till exkludering.”

  Mot denna nolldefinition av den kristna tron måste kraftfullt erinras, enligt min gräsrotskristna syn. Gud har dock bevisat sig genom sitt skapelseverk, och genom sin övernaturliga delaktighet i männskosonen Jesu födelse, i hans underverk, död och uppståndelse från de döda. Hammar tror inte på alla de bevisen. De är dock ”något särskilt” att tro på. Och vi måste också födas på nytt i vår ande, med sinnesändring och ny tillvändhet till Gud, istället för vår jordiska naturs bortvändhet. Den exkludering tron gör, är mot nuvarande världs kommersialism och mammon-girighet. Men tron är för en inkludering av världens utsatta och fattiga, samt har en samsyn för lagstyrande, sekulära elits prioritering av kamp för ett arbetssamt förminskande av Gehenna.

 • Björn Holmgren

  Amen broder! Må så ske. Du är i mina hemtrakter och på Klippans lägergård har min mormor, Tyra Sundström, vars ”bönebarn” jag är deltagit i åskilliga kristna sammankomster under sin livstid. You are on holy ground.

  Björn Holmgren, Uppsala (född och uppvuxen i Gammelstad. Obs! Stavningen…)

 • http://www.facebook.com/andreas.holmberg.583 Andreas Holmberg

  Ja, visst är det fantastiskt i Norrbotten – nu också mycket ljusare än i söder! Våren är rent mirakulös även här i Iggesund, men ännu mer i Norrbotten.

  Se här ett exempel: Den 5 april (sic!) åkte jag och familjen bil över Luleälven mellan Norra Sunderbyn och Avan. Upp till 7 ton tålde isen då enligt Vägverks-skylten!

  Men nu är ju färjan igång sedan flera veckor tillbaka. Vintern rasat ut bland våra fjällar.

 • http://www.facebook.com/andreas.holmberg.583 Andreas Holmberg

  Glad pingst förresten! I morgon firar vi även Annandagen i Njutångers kyrka kl 11. Jag känner en bibliotekarie i Njutånger som tagit ledigt från jobbet ”av religiösa skäl”. Nästa år tar vi ledigt för barnen också – en sån här skön och andefylld vårhelg får gärna dubbleras. ”Du sänder ut din Ande – då förnyas jordens ansikte.”

 • Ulrika Jansson

  Hej Birgit,
  Du vet hur nyfiken jag är.

  Vad byggde man frälsningen på, då på 50-talet. Hur löd budskapet?

 • Birgit Hedström

  Tron på Jesus Kristus som sin personlige Herre o Frälsare. Frälsning av nåd genom Jesu dyrbara blod. Samma frälsningsbudskap som vi läser om i Bibeln, i Romarbrevet, Hebreerbrevet o Johannesevangeliet. Tror jag berättat nån gång för dig om mammas och pappas konstanta pekande på Jesus. Någon annan frälsning än denna finns inte! Se Guds Lamm! Kram kära Ulrika!

 • Ulrika Jansson

  Birgit,

  Det tog inte ens 10 minuter så hade du berättat om den enda vägen!

  Tack Gud för dina föräldrar, för dig o din syster.

  Godnattkram tillbaka.

 • Birgit Hedström

  Kära vännen! Är så glad att du finns och att du mött HONOM som inga ord kan beskriva o glad att jag fått möta dig…:-)

 • Ulrika Jansson

  Det går verkligen inte att beskriva i ord men ändå är de ord du hänvisar till grunden. Du vet hur jag nyligt stött på nyjudaismen, det var verkligen nytt för mig, och i det sökandet fann jag ordet om hur Jesus berättar för lärjungarna (judar) att han även har barn i den andra fållan (hednakristna), det är vi det! Helt genom nåden får vi tro och vandra med honom i en personlig relation. Du vet hur det lät mellan oss här i raderna innan vi blev vänner, den vänskapen är helt av nåd. Ja, även sedan dess har vi krockat och snurrat runt men under hans nåd finner vi tillbaka till det enda viktiga. Tack för ditt fokus.

 • Ulrika Jansson

  Förebyggande:

  Lagen, Nåden och Sanningen är delar i Dörren som måste samverka. (Till det bästa:D)

 • Ulrika Jansson

  Jo, en sak till bara.

  Önskar påminna om Matt 5:3

  Där står om att vara salig när man är fattig i Anden. Och nu talar vi inte om pengar eller andra materiella tillgångar.

  Så många ”fattiga i Anden” som jag fått stöta på under kort tid egentligen. Församlingslösa som inte finner en plats eftersom de vill tro och leva fattigt i Anden. Flera av dem har provat på olika euforiska varianter men det höll inte.

  Vilken Gudstjänst det är att tacka för allt som sker i vardagen och be för allt som sker o händer precis nu. Först visade han ordet på papper, sedan i verkligheten och sedan var det som att lågan behövde dämpas för att inte blända de brända?
  Den som vill tjäna får se till att han inte är mer än den som ska betjänas sade Herren och tvättade människornas fötter.

 • Patrick Ölund

  Björn, det var länge sedan man hörde något från dig. Var finns du nuförtiden?

 • Björn Holmgren

  Hej Patrick!

  Jag tillbringar min tid med att från morgon till kväll sprida evangelium om Jesus Kristus. Det gör jag i första hand genom min kristna bokhandel, Gospelbutiken i Uppsala och mitt lilla förlag Relevant Media. Av det skälet och en del andra väljer jag att inte delta så mycket i annat (på onsdag ska jag dock tolka en afrikansk förkunnare som har ett möte i Korskyrkan Uppsala). Dock upplever jag i min ande att det är något nytt på gång där en del ”gamla uvar” kommer att göra come-back i sina av Gud givna andliga tjänster/funktioner. Det blir spännande att se vad Gud har i görningen! Som det nu är lämnar den kristna verksamheten i Sverige en hel del övrigt att önska. Pionjärkristendomen har fått mycket stryk de senaste årtiondena. Det är mycket tal om enhet, men lite verkstad, och allt för lite fokus på utåtriktat evangelium enligt min mening. Over and out. Be blessed, Patrick!

 • Patrick Ölund

  Ok, det låter spännande. Var välsignad.