Förbereder talkshow-predikan

Förbereder predikan inför gudstjänsten 11.00 i Elim i morgon. Vi har ju cirka 6 gudstjänster varje söndag på olika platser och språk, men 11.00 är den mer ”traditionella” gudstjänsten på svenska.

Vi har en praxis i stort sett alla delar av kristenheten att predikan ska presenteras i form av envägskommunikation i föredragsform. Det är ofta bra, och inte särskilt anmärkningsvärt. Föredragningar av olika slag präglar all västerländsk bildningskultur.

Men det är inte någon biblisk lära att predikningar alltid ska framföras i den formen. Det är nog mer en vana och praxis, mer än teologi och bibliska grunder för det.

Förbereder predikan tills i morgon, och jag har tänkt ha den i talkshow-format. Jag kommer att vara Skavlan, som inleder, avrundar, modererar, ställer frågor, men jag har ett antal gäster som ska medverka på olika sätt. Det blir en mix av filmklipp, bilder, intervjuer, rapporter, vittnesbörd som varvas om varandra. Och sedan blir det utmaning om överlåtelse till mission.

En poäng är att ett antal personer blir involverade i predikan.

Vi får se hur det går. Jag tror det går bra.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Lottiz Fotograferande fyrabarn

  Hoppas gudstjänsten gick bra. Lät som en hel del som skulle hinnas med.

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

 • Ulrika Jansson

  Det där förstår jag verkligen mycket väl. Även om jag menar att alla barn borde få uppleva den där sortens bus så har jag nu röstat på er och ber för att de som inte får åka finner andra vägar.

  Hoppas det blir bra!

  (Undvik den röde pölsen innan de mest fartfyllda äventyren!)

  /Ulrika