Första maj – sena kvällskommentarer

Jag återkommer nog med någon till kommentar om Islam, jag ser att det har dykt upp en del kommentarer på bloggen.

En annan sak. Kikade in igen på www.bibelfokus.se som ibland refereras till bland kommentatorer på denna blogg. Ett krux med Bibelfokus dock är att allt tycks vara villoläror, man sågar Rick Warren, Willow Creek, New Wine, Katolska Kyrkan, Ulf Ekman, trosrörelsen, Hagin, Brian McLaren, Rob Bell – rubbet. Vad är sund och normal kristendom?

Är det Örebromissionen och Helgelseförbundet på 50-talet som är den enda uttrycksformen av genuin biblisk kristendom? Eller Maranata på sjuttiotalet? Eller pingströrelsen på trettiotalet? Eller Svenska Kyrkan på 1700-talet?

Det är knappast troligt att jag lever upp till www.bibelfokus.se och dess normer, men frågan är vad dessa normer är.

Noterar i media att Adaktusson lyckades bra som förstamajtalare i Uppsala. Adaktusson och Birro, ganska omaka par, men väldigt lika värderingsmässigt.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Birgit Hedström

  Hej igen Stefan!
  När det gäller hissande och dissande samt Disqus se Kjells och min konversation ovan.
  Mvh/Birgit

 • Micael Gustavsson

  Jag tror också att det, för att undvika behreppsförvirring är viktigt att påpeka att att nutida apostlar och profeter inte innebär kanoniska sådana. Ingen i Elim skulle acceptera att någon skrev en ny bibelbok, eller ens en skrift som påstås ha lägre men liknande giltighet. Antikarismatiska evangelikaler tycks ofta tro att man öppnar kanon igen om man tror på nådegåvor.

 • Antonia

  Stefan,

  Du skrev: ” Att tro på moderna apostlar och profeter har jag inga problem med. Man behöver snarare motivera om man inte gör det.”

  Det är inte svårt alls att motivera, det är bara att följa Guds Ord!

  Det står ju skrivet att vi skall känna de falska Profeterna/Apostlarna dem genom deras frukt, inte genom de tecken, under och mirakler de utför !

  Skilsmässor, otrohet och dryckenskap har följt i spåren av Todd Bentleys, s.k. ”väckelser.” Får du inga problem med det heller ?

  Matt. 7: 15. ’Tagen eder till vara för falska profeter, som komma till eder i fårakläder, men invärtes är glupande ulvar.’ (Mik. 3:5. 2 Tim. 3:5.)

  Matt. 7:16. ’ Av deras frukt skolen I känna dem. Icke hämtar man väl vindruvor från törnen eller fikon från tistlar’?

  Matt. 7: 21-23 ’Icke kommer var och en in i himmelriket, som säger till mig: ’Herre, Herre’, utan den som gör min himmelske Faders vilja. Många skola på ’den dagen’ säga till mig: ’Herre, Herre, hava vi icke profeterat i ditt namn och genom ditt namn drivit ut onda andar och genom ditt namn gjort många kraftgärningar?’ Men då skall jag betyga för dem: ’Jag har aldrig känt eder; gån bort ifrån mig, I ogärningsmän.’

  Lyssna på detta korta klipp med Randy Clark och Todd Benley, så kanske det klarnar ang. fruktbärandet !

  Här är det ryggdunkandet, högmodet, lögnerna och självupphöjelsen, etc; etc,som står i fokus, och inte HERREN !

  Gick tydligen inte att skicka p.g.a länken!

  Googla istället på ” Todd Bentley – Randy Clack – Lakeland Florida” (obs, Clarks namn skall vara felstavat)

  God bless,

  Antonia

 • http://www.facebook.com/bengtolof.lindskog Bengt-Olof Lindskog

  Varför låter man en pastor få lägga händerna på en så lättvindigt, utan någon urskillning görs vad han bär på, är för mig en gåta.

  http://www.elvorochjanne.se/profetiskt/nyheter/OHLINS19-8-10.html

 • http://www.facebook.com/bengtolof.lindskog Bengt-Olof Lindskog

  Bara en fundering

  Då jag som ung, upplevde många många frågor,vad som är god.eller mindre god andlig miljö, så hade jag min pastor som förebild på något sett vad som va god eller mindre god andlig miljö Jag tror att det är viktigt för pastor/ledning att ha god kännedom vad som erbjuds, och väl förankrad i det som väller fram idag.

  Pastorn ger på något sett klartecken till dom yngre framförallt, vad

  som är sund andlig miljö, där pastorn/ledning befinner sig ibland på utflykt i den karismatiska världen.

  Men det verkar som pastorer och ledning söker med febril aktivitet att söka den andliga karismatiska utvecklingen, utan för den skull ha satt sig in i förkunnares historia och bakgrund.

 • http://www.facebook.com/bengtolof.lindskog Bengt-Olof Lindskog