Bilder tagna idag på utvisningshotade Betlihem

Här är en bild tagen i samband med dagens gudstjänst i Elimkyrkan.

Till höger är Betlihem Tizazu Desta

som svenska myndigheterna vill utvisa till Etiopien. Hon är dödshotad i Etiopien eftersom hon har gett sitt stöd till motståndsrörelsen i Eritrea. Hon är dödshotad i Eritrea för att hon är kristen. Med på bilden är också pastorsparet Mesfin och Meheret som förestår verksamheten för etiopier och eritreaner i Elimkyrkan.

IMG_0258

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://vargiveum.wordpress.com Varg i Veum

  Nu är ju sannolikheten för att hon är dödshotad, som kristen, i ett land där islam är dominerande inte särskilt låg, det är ”naturligt” på ett sätt, men vilka fakta finns? Har ni kontrollerat att det stämmer? Trots allt så finns det miljoner med kristna i Etiopien som inte känner att de måste fly från ett muslimskt land. Vilka fakta har ni? Jag förstår att det personligen för er känns bättre att ”fria än fälla” men vilka fakta lutar ni er emot, förutom det faktum att kristna som inte gör som islam i islamdominerade länder säger råkar illa ut?

 • stefanswrd

  Varg i Veum,
  Vi har ingående kunskaper i detta fall, hon är medlem i vår församling. Vårt etiopiska pastorspar har ingående kunskaper och kontakter med både Etiopien och Eritrea. Det är etiopiska röda korset som har skickat kvinnan till Sverige. Jag har dessutom läst de handlingar i detta fall som finns som underlag för Migrationsverkets beslut.
  hälsningar
  Stefan Swärd

 • Ulrika Jansson

  En liten idé från en levande myra:
  Alla beslut borde passera de erkända organ som finns på plats, i detta fall etiopiska röda korset, innan beslut om avvisning tas. Rådfrågar migrationsverket överhuvudtaget människor på plats? Förutom att det kommer fram mer verkliga fakta kan ett samarbete mellan människor på plats och myndigheterna få utvecklas och kunskaper utbytas om läget. Och om då tex. röda korset säger att det ändå går bra att utvisa får de samtidigt ta ett ansvar i att ta emot människan på plats. Nackdelen är kanske att organisationer som idag är oberoende och inte så nedsmittade av fyrkantiga handläggningar blir fyrkantiga med tiden, men ja, så här kan vi i alla fall inte ha det. Och kanske blir migrationsverket till slut tillräckligt runda i stället?