Hjälp oss – Migrationsverket har ny utvisning på gång från Elimkyrkan

bild-7I Elimkyrkan i Stockholm, en väletablerad församling på Östermalm (som snart ska flytta till Södermalm) arbetar vi med människor som kommer från många olika länder och med många olika bakgrunder. Vi möter ständigt människor som är utvisningshotade eller papperslösa och söker skydd i Sverige.

Vi driver bland annat verksamhet för etiopier och eritreaner under ledning av pastorsparet Mesfin och Meheret från Addis Abeba.

Migrationsverket har beslutat att utvisa en kvinna i vår församling till Etiopien. Hon är svårt sjuk.

Jag vädjar nu om hjälp av svensk kristenhet.

Den berörda kvinnan heter Betlihem Tizazu Desta, hon är egentligen från Eritrea men Migrationsverket vill utvisa henne till Etiopien där hon inte ens är medborgare. Betlihem har inte kunnat gå till Etiopiens ambassad och begära ett resedokument eftersom hon inte är medborgare i detta land. Betlihem känner stark fruktan för sitt liv att gå till denna ambassad eftersom hon riskerar livstids fängelse, tortyr eller dödsdom i Etiopien. Etiopiska myndigheter har fått vetskap att hon har på olika sätt finansierat och stött Eritreas befrielserörelse och därmed är hon eftersökt i detta land för brott mot landet samt att hon flytt från detta till Eritrea. Betlihem lider av svåra sjukdomar och av posttraumatisk stress efter tortyr. Hon lider av diabetes, högt blodtryck, cancer m.m.

 Skriv och protestera till Migrationsverket, ärendenumret är 11792310

Migrationsverket

Mottagningsenhet 5

Box 507

SE-169 29 Solna

 

Migrationsverket har lämnat över frågan till polisen för att verkställa utvisningen.

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399