Undervisning om ledarskap i Gemensam framtid

Torsdagen ägnar jag åt medarbetare i Gemensam framtid Region väst, som har en medarbetardag i Skövde. Ska hålla ett föredrag om ”Utmanad att leda”. Här är en länk till evenemanget http://www.vg.missionskyrkan.se/SE/Pa-Vag/Medarbetardag-213425.aspx .

Ska försöka sammanfatta mina erfarenheter av ledarskap under hela mitt liv. Började som 19-åring som ledare för en kristen kommunitet i Järfälla. Sedan blev det en 20-årsperiod som församlingsplanterare och församlingsgrundare vilket resulterade i Brandbergens frikyrkoförsamling, som sedan bytte namn till Ichtys, och som senare bytte namn till Söderhöjdskyrkan, och med avknoppningen Iglesia Icthus. Sedan 8 år som som samfundsordförande, och nu som pastor för en vanlig etablerad församling sedan oktober 2009.

Sedan vill jag ge glimtar från mitt liv som internationell konsult där jag har haft möjlighet att närmare granska hur ledarskap fungerar inom FN och EU och globala storföretag.

Så litegrann har man nog lärt sig. Vill lyfta fram om att ledarskap bygger i stor utsträckning på allmänmänskliga principer. En ledare för en skola, ett företag, ett fotbollslag, en socialförvaltning, en förskola, en skolklass, en församling – har gemensamma utmaningar att få folk att vara överens, vara motiverade, samverka på ett bra sätt, dra åt samma håll. Och alla ledare måste kunna hantera människor på ett bra sätt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulrika Jansson

  ”…har gemensamma utmaningar att få folk att vara överens.”

  Om vad?

 • stefanswrd

  Det blir inte någon bra atmosfär i en församling om man är i luven på varandra och inte alls överens om vare sig teologi och verksamhetsinriktning.
  hälsningar
  stefan Swärd

 • Ulrika Jansson

  1 Petr 3:21

  ”Efter denna förebild frälser dopet nu också er. Det innebär inte att
  kroppen renas från smuts utan är ett rent samvetes bekännelse till Gud
  genom Jesu Kristi uppståndelse,”

  Stefan,

  Två frågor:

  1. Är du som GF-pastor personligen beredd att döpa barn som inte, av naturliga skäl, fått medvetenhet om sitt samvete ännu?

  (Har
  själv barndöpt mina barn och förklarat min reklamation av detsamma för
  dem-de godtog/förstod den rakt av-mitt samvete drev mig till denna reklamation)

  2. Är det mer viktigt med en bra atmosfär mellan dig o mig än att Guds vilja får komma fram?

  http://bibeltemplet.net/Dopet.html

 • stefanswrd

  1. Jag har en baptistisk grundsyn, är inte beredd att döpa mindre barn.
  2. Det beror på vad frågan gäller.
  allt gott,
  Stefan Sw

 • WO

  Tillhör Elim även GF förutom EFK, eller är du ”bara” inlånad till GF?
  I många frågor har ju GF en avsevärt mer liberal (dvs mkt tveksam) inställning än jag vet du har (och antagligen övriga ledare i Elim) därav min undran.

 • Micael Gustavsson

  Elim är i botten en sammanslagning av en bsptistsamfunds och en HF/FB församling, men där den senare varit mer tongivande. Det var dock den första som bistod med namn och lokal. HF/FB församlingen hette Birkakyrkan och var en sammanslagning av en HF församling som hette Sion och em FB församling utan specifikt namn. HF/FB uppgick som bekant i Efk på samma sätt som bsptistsamfundet i GF.

 • Ulrika Jansson

  Tack för svar på 1:an,

  På hur många platser kan man stå på med sina 2 ben utan att den tro man vill vittna om faller itu? En pastor undervisar om den tro man fått? En undervisning i GF o en annan i Elim? Eller så spelar det egentligen kanske ingen roll eftersom det inte var genom undervisning i kyrkan som jag bytte dopsyn, å andra sidan var det en EFKare som Gud skickade till mig och inte en GF, are. Men å tredje sidan, det var inte EFKaren som väckte min längtan att ta emot dopet, EFK,aren blev bara en praktisk möjlighet att få ta emot det.

  (Mitt förra svar föll bort så detta är ett omtag)