Justin Bieber

Justin Bieber. Är det inte religion? Om det inte är religion, vad är det då? Om det är religion, vad är det då för sorts religion?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kristernordin.se/ Krister Nordin

  Intressant ämne. Skrev en egen bloggpost i ämnet på kristernordin.se

 • Micael Gustavsson

  Alltså inga argument eller bevis. Eftersom konspirationsteorier i allmänhet inte är sanna så behövs det mer än att någon tjänar på en utveckling. Verkliga konspirationer (typ watergate) avslöjas ofta. De flesta visar sig vara ungefär lika verkliga som en platt jord.

 • http://www.facebook.com/people/Lennart-Svensson/100001254663918 Lennart Svensson

  Den allmänna fördumningen är kanske bara en myt? Folk blir klokare och klokare och Justin Bieber är en frälsare som nyss rökt på. Förresten är inte jorden platt? Har för mig att Bibeln säger så.

 • Micael Gustavsson

  Sluta skriva dumheter. Jag har ingen aning om ifall det pågår någon allmän fördummning eller inte. Min poäng var att on det gör det så beror det inte på någon medveten politisk konspiration.

 • Ulrika Jansson

  ”Jag har kallat dig vid namn, du är min.”

  Förstår att det är ett alldeles speciellt minne utanför det mesta för dig!

  Vill bara be dig att komma ihåg att det löftet gäller även när det som du förknippar minnet med inte pågår och att psalmerna också är skriva av människor, mer som vittnesbörd.

  Jag vill inte ta ifrån dig det som är ditt…bara försöka visa att…hm..hoppas det blir rätt nu…jomen att ”du är min” är det viktiga och Guds verkliga medan det andra är…hm..hur ska jag säga för att det inte ska bli fel nu..?…medan löftet är helt oberoende av allt runtomkring. Gud väljer de platser som finns till hands att agera på.

 • Micael Gustavsson

  Jag antar att din prästgranne tror på Skaparen och skapelse genom evolution, vilket inte är ovanligt Skulle han/hon förneka Skaparen vore det rejält uppseendeväckande, men man vet ju inte inom SvK idag…

 • Ulrika Jansson

  Tyvärr tror den stora majoriteten att Gud skulle skapat en apa efter sin avbild och inte människan som det står. Själv har jag svårt att få ihop hur en kristen kan tro på evolutionen-falska vetenskapen framför tron på Skaparen. Nä, med någon form av trovärdighet i behåll får man nog lov att välja. Att både säga sig tro på evolutionen och på Skaparen utifrån det vi får veta i Ordet (och vetenskapsmän) är inte trovärdigt. Är inte evolutionsteorins främsta motiv att försöka bevisa bort Gud ?

 • Micael Gustavsson

  Angående det du skriver till svar här, så kan jag konstatera att det diskuterats en hel del i de jättemånga bibelsyns trådarna på denna blogg de senaste 5 mån, så det skulle kanske inte tillföra något att börja här. Jag antar dock att din prästgranne åtminstone tror på Gud, eftersom du inte nämner något om det i övrigt.

 • Ulrika Jansson

  För att inte gå in för mycket på henne så kan vi generellt fråga oss vilka olika slags gudar som vi själva bygger upp och som stämmer med Gud. Men nja, vi kanske har trådat färdigt i denna?

  Du får sista ordet.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=785205323 Kennyh Widén

  Nu rycker du en mening i en lång debatt artikel, vilket blir oerhört orättvist mot författaren till artikeln. Artikeln som du hänvisar till är inte heller Sigfrid Deminger som skriver utan Dan Segerson. Det är alltså inte Sigfrid som sätter slutcitat där, det är Dan Segerson som gör det. Så din kritik borde där vara mot Dan och inte Sigfrid. Sigfrid ger en mycket utförlig förklaring på det som han menar när han skriver själv. Det gör förvisso även Dan Segerson i artikeln som du hänvisar till men du kanske bara läste dem raderna som du lade upp här och hoppade över resten, Men jag kan länka in vad Dan Segerson som du citerar ovan skriver i samma artikel som du hänvisar till.

  ”De flesta samfund tappar medlemmar och gudstjänstlivet har urvattnats.
  Gudstjänster idag handlar mer om underhållning än djupa andliga frågor menar Deminger.

  – Man kan få mera intryck av att det är frågan om någon social samling
  eller konsert eller liknande. De omistliga dragen i gudstjänsten har
  försvagats och det är klart att det för en kyrka eller trossamfund är en
  allvarlig utveckling. En gudstjänst måste bäras upp av betydligt
  djupare värden, säger Sigfrid Deminger.”

  Detta säger han om en stor del av dagens gudstjänster, jag håller med honom till hundra procent.

  Sen är det så att artikeln i fråga är skriven i en debatt artikel, det är självklart att Sigfrid drar på lite extra för att skapa en debatt om ämnet, ett ämne som han tycker är jätteviktigt för både kyrkornas nutid och framtid. Sen vet nog varken du eller jag vilka erfarenheter som Sigfrid har varit med om som fått honom att tappa sådan tro till frikyrklighetens funktion och framtid. Samtidigt är det en enligt mig både en intressant och skrämmande bild som han ger på slutet av artikeln av Dan Segerson

  ” Han menar också att frikyrkan genomgår samma utveckling som alla
  reformrörelser. I första stadiet växer man kraftigt med hjälp av
  karismatiska ledare, i andra stadiet är läget mer stabilt – man har gott
  anseende, stort inflytande men man växer inte längre och man företräds
  av tjänstemän.

  – Sedan kommer det tredje stadiet. Då minskar man, då begränsas
  perspektiven, då företräds man mer av kamrersgestalter och då bevakar man sina revir. Till slut krymper det så pass att man försvinner ut ur historien. Vi är i tredje fasen.”

  Även om man gärna inte vill erkänna det passar beskrivningen in bra på de flesta kyrkliga sammanhang. Undantag finns självklart.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=785205323 Kennyh Widén

  I Stockholm stift skulle det gå att förneka skaparen i SvK. Sådana exempel finns. I stift som Strängnäs eller Karlstad eller Västerås eller Linköping eller Växjö skulle prästen bli kallad till domkapitlet och biskop för förhör ifall man förnekade skaparen och antagligen med en avkragning.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=785205323 Kennyh Widén

  Jag tror det beror på hur mycket av evolutionen man tror på. Det finns mycket inom evolutionen jag kan köpa med min kristna tro, vilket många av mina vänner som är frikyrkopastorer och präster inom SvK gör. En form av utveckling i naturen är självklar.. Den ser vi varje dag, big bang är faktiskt en kristen katolsk präst som tagit fram i början. Som en biskop sade för några år sedan om den. ”Jag tror absolut på big bang,först fanns ingenting och genom en smäll kom allting till och en utveckling av liv började, Den enda kraft som kan göra en sådan smäll utav ingenting är ju Gud”

  Sen om man köper delar av evolutionen och vissa grundtankar behöver man inte köpa alla teorier och tankar som kommer därifrån, som exempelvis människans uppkomst från apor.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=785205323 Kennyh Widén

  I fornkyrkan firades ”nattvard” genom en gemensam måltid då de låg till bords och åt tillsammans. Men nattvarden är mer än att bara minnas, minnas delen ingår verkligen men jag är mer sakramental än så, i nattvarden har jag haft några av mina mest andefyllda stunder med Guds ande som kommit över mig.

 • Ulrika Jansson

  En måltid som går till min historia var under min första fattiga sommar när jag står och skär i ett vitkålshuvud för att laga en soppa. När jag står där o grejar slår det mig hur länge kålhuvudet räckt. Trots flera dagars tillagning åt 2 vuxna finns typ häften kvar. Känslan var att huvudet inte tog slut. När jag berättade om detta för min matvän sade han ”hellre ett fat kål i frid än en gödd oxe med kiv”, bibelord som du säkert känner till.

  ”Ingen Justin Biber” i detta för att återgå till ämnet.

  (Kan inte möta dig eller flera i denna post nu)

 • Nils

  Nu har jag hittat nyckeln till Stefan Swärds skriverier om Hammarby & Bieber…

  I dagens DN ges svaret :-)

  http://www.dn.se/webbtv/kultur-noje/bieber-fans-inte-sa-olika-bajen-fans/

  Rubrik ”Samma sak att gilla Bieber som Bajen”

 • uffe l

  Det står väl inte exakt hur han skapade, bara att han gjorde det?

 • stefanswrd

  Dina analyser är intressanta.
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Ulrika Jansson

  1 Mos 1:26ff

  Gud sade: ”Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara
  lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under
  himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur
  som rör sig på jorden.”Och Gud skapade människan till sin avbild, till
  Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.

  Gud välsignade dem och sade till dem: ”Var fruktsamma och föröka er
  och uppfyll jorden! Lägg den under er och råd över fiskarna i havet,
  över fåglarna under himlen och över alla djur som rör sig på jorden!”

  Och Gud sade: ”Se, jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden
  och alla träd med frukt som har frö. Detta skall ni ha till föda.

  Men åt alla djur på jorden, åt alla fåglar under himlen och åt allt
  som krälar på jorden, åt allt som har liv ger jag alla gröna örter till
  föda.” Och det skedde så. ” Slutcitat

  Gud skapade människan efter sin avbild, Adam o Eva var människor. ”Men åt alla djur på jorden..” Även
  där är det en klockren uppdelning mellan människa och djur.

  (Sade till någon att jag inte kan möta mer i denna tråd men det var för några dagar sedan och nu är det en ny dag:D)