Lördag kväll i Stockholm – en hädisk tanke slog mig

Har haft en halvledig lördag. Har haft lite Elim-samtal och Elim-mail, samt varit med ett tag på det Fokus Business school vi driver i Elimkyrkan tillsammans med Fokus Business School, ett unikt kristet initativ under ledning av Marco Strömberg för att främja sunt ekonomiskt kristet tänkande och företagande. Idag coachade bl.a. Per-Olof Eurell, Urban Gafvelin och Maths Waxin en del potentiella företagare som fick testa sina idéer på dessa mycket erfarna kristna affärsmän.

Ägnade lördagkvällen tillsammans med hustrun och två söner. Det var kulturnatt i Stockholm med fritt inträde på ett stort antal muséer och historiska byggnader. Vi var inne på Stockholms Slott, Tessinska palatset som varit landshövdingeresidens sedan 1750-talet, Kungliga myntkabinettet, Dramaten och Kungliga Hovstallet.

En hädisk tanke slog mig när vi vandrade inne på Stockholms slott, 600 rum. Inte särskilt optimalt utnyttjat. Kan man inte använda en del av slottet som flyktingförläggning? Då skulle Sverige profilera sig i världsklass när det gäller humanitet och förutsättningslöst stöd till svaga och utsatta människor. Eller är det helt politiskt inkorrekt att tänka i sådana banor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ros-marie Johansson

  Jag känner till en till som brukar säga så och det är min far…

 • uffe l

  Eller Stockholms alla hemlösa.

 • wildwest63

  Det var ett förslag från tokvänstern på 70talet… Please! Varför inte bygga om alla katedraler till flyktingförläggningar lika gärna? Kanske Filadelfia gör mer nytta som flyktingförläggning än profan musikscen? Nu har herr republikanen gått lite långt…

 • AlmaM

  Bra idé!