Hälsning från Marseille

I helgen besökte jag och två vänner från Elimkyrkan Johannes Luiga och David Lorentzon, Evangeliska frikyrkans missionärer i Marseille Fredrik och Martine och den församling de är stationerad i, baptistförsamlingen Paix Aujourd’hui (betyder Frid Idag på svenska), som ligger i ett av Västeuropas fattigaste områden med stor koncentration av nordafrikaner. Fredrik och Martine jobbar också med kontakter med församlingar i hela regionen.

Evangeliska frikyrkan och tidigare Helgelseförbundet och Örebromissionen har under många år samarbetat med franska baptistsamfundet och stött pionjärarbete och församlingsgrundande.

Detta var en härlig pionjärförsamling med särskild fokus på de allra fattigaste. En brokig skara av människor. Församlingen har ett åttiotal medlemmar och ett genomsnitt av 50 besökare på gudstjänsterna. Kyrkan har brunnit ner så man jobbar med provisoriska lokaler i väntan på att möteslokalen ska byggas upp igen.

Bilderna nedan visar från nattvard i församlingen och från gudstjänsten, jag står och talar till församlingen tolkad av Fredrik tredje bilden nedåt, bilden understMarseille2 visar lovsångsteamet i församlingen,Marseille 3

Marseille 1bild


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • wildwest63

    Det var häftigt att se att man vågar hänga upp en Israel-flagga på väggen om man verkar i ett område med mest nordafrikanska muslimer.

  • http://www.facebook.com/people/Johannes-Luiga/100000504107656 Johannes Luiga

    Gudstjänsten inleddes med närmare 1 timmes lovsång och därefter tydlig bibelbaserad förkunnelse o många som snabbt kom fram till förbön. Det var en stor förmån att besöka Marseille. Tack Jesus för allt du gör! // Johannes Luiga