Tack, tack, för all uppskattning

Jag har nästan blivit rörd till tårar idag över all uppskattning när jag och Alfred har släppt nyheten att vi ska börja samarbeta och planerar en turné. Det var vår manager som nödvändigtvis ville gå ut med nyheten idag, vi var starkt tvivlande, ingen tror på oss när det är 1 april trodde vi. Men uppskattningen har varit enorm och det har varit en så stor glädje över detta initiativ.

Vår manager är dock inte från kristna världen, så det blev ett litet fel i pressmeddelandet, det heter inte Katthammarsviks ekumeniska församling, det heter Katthammarsviks Friförsamling. Ni vet ju att Katthammarsvik ligger på östra Gotland. Församlingen där har upplevt härliga segertider på sistone och ökat medlemsantalet med 50 procent från 4 till 6 medlemmar. 3 av dem har dock flyttat till fastlandet och en är på gång att flytta hem till Herren men hoppas ändå på ett kvartsfyllt missionshus när vi kommer.

Det har också kommit frågor om vilka platser vi ska besöka i Österrike. Vi ska bland annat besöka en förort till Knittelfeld, en liten stad en bit väster om Wien. Sedan ska vi till Steirmarkfeldhusen, som är en stökig liten förort öster om Wien. I Nord-Norge ska vi besöka en övervintrande samisk Maranataförsamling i Alta. Ser verkligen fram emot det.

Jag är också så glad för Alfreds skull. Det är ju inte så lätt att komma från Vargön. Och från Vargön kom Lewi Pethrus för 110 år sedan, och 2013 kommer Alfred Nygren från Vargön. Det diskuteras ju mycket om ”impartation” i vissa kristna kretsar. Det verkar nästan som om det finns en speciell Vargön-impartation, som hoppar över vissa generationer, men sedan poppar upp igen.

Vi återkommer med mer turneinfo och var man kan köpa biljetter.

Återigen, ett stort tack för all uppskattning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Rikard Peterson

  Det råder fortfarande lite förvirring om Katthammarsvik, ser jag. Jag är uppvuxen där, så jag är säker på att jag har rätt när jag påstår att den enda frikyrka som finns där heter Elim och tillhör EFK. Det är en liten församling, men de är fler än sex medlemmar! Tyvärr har de heller inte ökat sitt medlemsantal med 50%, så jag är mycket undrande över var du fått din information ifrån. Eller är det hela ett dåligt aprilskämt ändå?

 • stefanswrd

  Rikard Peterson,
  man bör inte tolka allt jag skriver alltför bokstavligt, det gäller att inte bara se bokstaven utan också andemeningen. Och det jag skriver kan tolkas på många olika sätt, läsarens förförståelse blir ju helt avgörande för tolkningen. All form av kommunikation är komplex och svårtydd.
  Välsignelse och allt gott,
  Stefan Swärd

 • Birgit Hedström

  Ååå, så roligt (igen) Stefan! Nog för att jag har vetat att du har en stark humoristisk ådra, men att ådran är såå stark kände jag nog ändå inte till…;D. Birgit

 • Rikard Peterson

  Ja, jag saknar uppenbarligen en hel del nödvändig förförståelse här, för jag förstår inte alls vad du säger.

 • Inge

  Håller med Rikard Ang. Katthammarsvik EFK friförsamling, ett ovanligt dåligt skämt om denna fina församling, även jag har viss insyn där då min mor råkar tillhöra denna församling. Men Ok det var 1 APRIL i går så du kanske blir förlåten om du ber Gotlänningarna om ursäkt.

 • Birgit Hedström

  Hej Inge!
  Nu måste ju förstås Stefan själv svara på detta. Men jag kan inte tro att han syftade på din mors församling!! För att göra sig rolig över en existerande församling är NATURLIGTVIS helt oaccceptabelt!! Tror att han bara drog till med ett namn, men mycket olyckligt blev det ju. Hade jag på något sätt uppfattat det som att det handlade om en reell församling hade jag absolut inte funnit något komiskt alls i detta, utan då hade jag sagt ifrån istället.
  Vad tråkigt att det blev så här!
  Mvh/Birgit

 • Hanna

  Det här var kul.

 • stefanswrd

  Vänner,
  Ja, för att vara helt ärlig, mitt bloggande första april var bara ett enda stort skämtande. Att jag skämtade om en församling i Katthammarsvik, var bara på grund av att någon sådan församling inte existerar. Jag känner ju till att det finns en EFK-församling i Katthammarsvik men den har ju ett helt annat namn, så mitt skämtande hade ingen koppling till denna församling. Men jag hade svårt att tänka mig att det fanns bloggläsare med koppling till Katthammarsvik, som skulle läsa dessa inlägg. Jag beklagar att detta har lett till missförstånd.
  hälsningar
  Stefan Swärd

 • PeJohansson

  Det här var väl inte tråkigt

 • Birgit Hedström

  Hej Pe! Det tråkiga var att både Rikard och Inge trodde att Stefan skämtade om en församling de kände till och som dessutom Inges mor var medlem i, och tog illa upp därför. Missförståndet som ju också Stefan själv ber om ursäkt för.
  Mvh/Birgit

 • Inge

  Det är lugnt Stefan, det är bara första April en gång per år.