Nyhet – startar spännande samarbete med Alfred Nygren

Idag går det ut ett pressmeddelande till kristna pressen om det spännande samarbetet jag drar igång med pastorn, musikern och lovsångsledaren Alfred Nygren. Jag ser verkligen fram emot detta, i min ålder är det nyttigt att börja göra helt nya grejer. Idéerna föddes under New Wine-konferensen i Stockholm. Här är informationen i pressmeddelandet:

Pressmeddelande

Ett helt nytt samarbete har skapats mellan den kristne musikern och sångaren Alfred Nygren, och bloggaren och författaren Stefan Swärd.

De har försökt att skapa nya kreativa sätt för att kombinera musik, förkunnelse och författarskap. Syftet och agendan är att skapa en kulturell plattform och ett informellt nätverk för fyrkantsevangelikalismen i Sverige, kallat ”Fyrke-nätverket”.

Alfred är en mycket kreativ kristen sångare och musiker med en längtan efter att verka profetiskt genom sin konst, och duon Nygren & Swärd planerar tillsammans en turné där de ska lansera en ny typ av profetisk konstform, där man kombinerar musik, egna texter, kreativa uttryckssätt, drama och tal.

Swärd & Nygren planerar att lansera en så kallad spoken word video via webbtjänsten youtube, och kommer även att försöka spränga de kyrkliga gränserna och barriärerna, ambitionen är att inleda förhandlingar om att delta i några av sommarens många sommarkonferenser liksom vanliga profana musikfestivaler. Lanseringen av författaren Björn Ranelid i melodifestivalen har inspirerat Nygren & Swärd att göra något liknande på de kristna scenerna.

Nygren står för musiken och sång, medan Swärd växlande rappar och läser upp sina texter, samtidigt som man visualiserar och förstärker med bilder, filmklipp, dofter och ljusshower.

Musiken är skriven med kyrkans många generationer i åtanke. Önskan är att alla ska kunna hitta stycken och melodier att relatera till, och på sikt lära sig älska. Det blir bl.a. texter från Swärds barndom som kommer att visualiseras med helt ny musik, men även nya texter på älskade klassiska melodier som ”Långt bortom rymden vida” och ”Han har öppnat pärleporten”.

Ett annat inslag blir att skapa musik kring Stefan Swärds bok ”Efter detta”. Bokens innehåll kommer att förmedlas och gestaltas genom musik, ljusshower, pyroteknik och rök. Detta tillsammans med av Nygren skapad tung så kallad hårdrocksmusik som inramning. En viktig kreativ inspirationskälla blir skådespel skapade utifrån Dantes verk för 800 år sedan.

Swärd & Nygrens vision är att åhörarna ska bli medvetna på ett djupare sätt om livets och evighetens allvar och utmaningar.

Ett annat inslag blir att popularisera de teologiska debatterna på Swärds blogg. Nygren har skrivit ett musikaliskt verk ”Uppslukad”, som man hoppas kommer att bli en klassiker om hur Jona upplevde det i fiskens buk. Musik kommer att kombineras med drama samtidigt som texter läses upp från Swärds blogg. Avsikten är att bjuda in teologen Greger Andersson som co writer till texterna och även att medverka vid uruppförandet med bland annat så kallad rapp.

Den nya duon kommer att lansera en mycket bred turné som visar på en unik ekumenisk bredd. Ett framträdande kommer eventuellt att göras i Vadstena kloster. Det blir också ett internationellt inslag i turnén med besök i Nord-Norge, Danmark och i Österike där Swärd har en avlägsen släkting som öppnar kontakterna. Stefan & Alfred kommer att besöka Hova missionsförsamling, Lenhovda Alliansförsamling, baptistkyrkan i Skene, trosförsamlingen i Gnarp och Katthammarsviks ekumeniska församling. Turnén kommer att avslutas på Örebro missionsskola.

Evangeliska Frikyrkans missionsdirektor Anders Blåberg har kommenterat det nya initiativet och säger i en kommentar: ”Inom Evangeliska Frikyrkan har vi alltid velat uppmuntra nya och djärva initiativ. Nygren och Swärd är unika inom EFK i detta samarbete, och vi tror att man med denna satsning kommer att föra kristen konst och förkunnelse till helt nya nivåer”.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Birgit Hedström

  Haha Stefan! Jo-ja-tackar-ja!!! ;D Går inte för fem öre på detta!!! Du med oss skämta aprilo!!! No doubt about that 😉 Alltså Stefan, nog för att det vore en syn att skåda utan dess like… MEN dig som rappare…Hahaha! Det var faktiskt jättekul!
  En som nog skulle kunna äta upp (om jag hade nån förstås) min gamla hatt på att detta är ett stort APRILSKÄMT ;D ;D, ;D /Birgit

 • Tea Gustavsson

  Kör hårt, det blir bra!

 • Birgit Hedström

  Alltså!!! Åååå, så roligt det här var Stefan!! Huuur fruktansvärt komiskt som helst!!!! Har läst igenom inlägget igen och ser framför mig (som i en extremt komisk skräckversion hela spektaklet) Hur kan du bara komma på nåt så urkomiskt!? HAHAHA!!!

 • Jonasq

  Äntligen!!!!!!!

 • JoSjo

  Älskar självdistansen! Ni har min välsignelse! 😀

 • Johan Jordeskog

  Åh vad spännande! Ni kommer bli en viktig profetisk röst! Har ni kontaktat tidskriften NOD? De skulle kunna göra en bra artikel på detta. Allt gott! / Johan Jordeskog

 • http://www.facebook.com/people/Lennart-Svensson/100001254663918 Lennart Svensson

  Ha ha! Den var go! 😉

 • WO

  ”…tung så kallad hårdrocksmusik…” och ”…så kallad rapp…” Hahaha, hela prylen var ju kanonrolig! 😉