Släpper nyhet i morgon

Under morgondagen släpper jag en spännande nyhet på denna blogg. Den här gången handlar det inte om barnbarn, utan ligger mer inom ramen för att utvidga sättet man uttrycker sitt kristna engagemang och förkunnelse på.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://twitter.com/agnostikern agnostikern

  BREAKING NEWS! Den stora nyheten avslöjas i detta pressmeddelande:

  Elimkyrkan har sålt den nya kyrkan på Södermalm redan innan de flyttat in. Det var ett feltänk redan från början, säger pastor Stefan Swärd i ett pressmeddelande. Han menar att han successivt har börjat inse alla avigsidor med den extrema form av kristendom de ägnat sig åt.

  – Vi har kört över ett antal människor under resans gång och jag har aktivt undvikit en del missnöjda före detta medlemmar som jag trott bara velat gnälla, fortsätter Swärd. Jag kan inte göra mina misstag ogjorda men jag kommer ta konsekvenserna av detta nu och sluta som pastor efter försäljningen.

  Pengarna från försäljningen kommer att gå till rehabiliteringsinsatser för de som farit illa av kyrkans tolkning av det kristna budskapet. Resterande delar fonderas för välgörande ändamål.

  – Och jag kommer även att dra mig tillbaka från det offentliga rummet, säger Swärd. Det har skavt i mig att jag bjudit in till samtal men aldrig haft något intresse av att lyssna. Det är dags att inse att jag inte är vuxen det ansvar jag tagit på mig.

  Som följd av försäljningen kommer även församlingen att förändras. Den upplöses inte men man kommer med omedelbar verkan att ställa in all verksamhet. Det känns onödigt att fortsätta i våra gamla hjulspår eftersom de inte fyller någon annan funktion än att bekräfta oss själva, avslutar Stefan Swärd.

 • Birgit Hedström

  Hej agnostikern! Vad ska ett sådant här inlägg tjäna till för gott syfte? Även fast du inte håller med i en del saker som Elimkyrkan står för/gör eller som Stefan står för, så blir ett sådant inlägg ett starkt personligt angrepp som inte borde ske! Nu vet ju jag att du inte bekänner dig som kristen och inte heller vill ha med Gud att göra, så därför blir min reaktion inte lika stark som om en bekännande kristen hade gått ut med ett sådant uttalande.
  Mvh/Birgit

 • uffe

  Jag tycker att det var ett kul aprilskämt, men vi reagerar ju olika.

 • http://twitter.com/agnostikern agnostikern

  Ja, du Birgit… Det är skillnad på smak. Och det är tydligen skillnad på folk också. Kristna får vara elaka men inga andra. Kristna får skoja till det men inga andra. Tråkigt om jag trampade din idol på tårna men han är trots allt en offentlig person.

  Tar du det personligt när jag kritiserar kristna så är det inte mitt problem. Eller så kan du fundera på varför hunden skäller…

 • Birgit Hedström

  Hej agnostikern! Tack för din kommentar!!! Jag inser nu att min mening om ”…därför blir min reaktion inte lika stark som om en bekännande kristen…”, var ett väldigt klantigt uttalande av mig!! Jag fattar ju nu att det lät hur dumt som helst! Sorry for that!! Du och alla vare sig man är kristen, ateist, eller agnostiker, sökare eller vad än man kallar sig; vi är alla människor med lika värde och med naturligtvis samma rätt att yttra sig och att skoja till det! Självklart! Det var absolut inte heller så jag menade…och det borde ha framkommit i flera andra av de kommentarer jag skrivit här på bloggen…Jag är så glad att det är en sådan variation på tankar och åsikter och människor som yttrar sig här! Jag försöker lyssna noga på alla och inte minst på människor som kan ha ett annat synsätt än jag. Tex har jag uppskattat mycket det du skrivit här på bloggen agnostikern!! Fortsätt skriva och tala om som du nu gjorde till mig när någon skriver nåt du reagerar mot! Om folk skulle tystna vore hemskt! Som du säkert märkt så kritiserar jag också folk som jag tycker är ute och cyklar!! Och Stefan är inte min idol. Jag håller inte med honom i allt! Jag har inte någon idol…(möjligtvis är min mamma en liten småidol…:) även fast hon inte på nåt sätt vill bli betraktad så…)
  Have a nice week!
  Birgit

 • Birgit Hedström

  Så klart att du har rätt även i saken som sådan att uttrycka hur du ser på, (som jag tror att du syftade på); bl.a med New Wine och det som har med extrema karismatiska yttringar att göra? Jag är själv oroad över extrema karismatiska yttringar som jag inte ser att bibeln stödjer. /Birgit