Ledare i Världen Idag om karismatisk och övernaturlig kristendom

Notera gärna min ledare i Världen Idag, idag, till försvar för karismatisk kristendom, med fokus på Guds rike här och nu. Notera också att texten skrevs redan i onsdags så den kommenterar inte debatten i kölvattnen efter New Wine-konferensen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Berndt Isaksson

  Tycker ni ska läsa vad signaturen Azaryahu skrivier I mitt
  Samtalsforum ang. de påstådda helandeundren under New Wine-konferensen:

  2013-03-25 11:15:48 – Azaryahu,

  http://berndtisaksson.dinstudio.se/guest_240.html

  Mvh

  Berndt

 • Inge Nilsson

  Tänk om vi försöker släcka något som Jesus själv lovat skulle komma? Jag hoppas och tror att Jesus egna ord snart skall få bli synligt i detta land, och att Jesus själv skall få äran för sitt verk och att vi då kan slippa dessa oändliga diskussioner om vilka människor som gjort än det ena och än den andra tokigheten. Ingen människa skall då skall kunna ta åt sig äran för det som sker.

  Ni vet att Jesus själv har sagt i sitt ord att inget är omöjligt för den som tror. Vi har knappast blivit lovade att leva fullt ut i åskådning i detta livet. Till alla er som söker bevis för yttre tecken vill jag ge er Jesu egna ord.

  Mat 16:4 Ett ont och trolöst släkte begär ett tecken, men det skall inte få något annat tecken än Jonas tecken.” Och han lämnade dem och gick sin väg.

  Vi måste inte inte alltid dokumentera och analysera allt som har hänt på insidan i en människa vid ett helande, ofta är det som när vi planterar ett frö, det måste få tid att gro om vi då är där och petar hela tiden med vår otro ja då rycker vi tillslut upp hela roten utan det fick chans till liv.

  Joh 14:2 Amen, amen säger jag er: Den som tror på mig skall utföra de gärningar som jag gör, och större än dessa skall han göra, ty jag går till Fadern.

  APG 26:8 Varför anses det otroligt bland er att Gud uppväcker döda?

  Rom 3:3 Vad betyder det, om somliga inte trodde? Inte kan väl deras otro göra Guds trofasthet om intet?

 • Berndt Isaksson

  Till Inge Nilsson

  Visst kan Gud uppväcka döda, precis som i de exempel vi läser om i Bibeln. Men du måste väl hålla med om att något är helskumt när man som exempelvis Todd Bentley gör ett stort nummer av att ett par personer skulle ha blivit uppväckta från de döda, men att det sedan inte går att verifiera i någon bemärkelse. Inga namn än mindre några läkarutlåtanden eller bevis överhuvudtaget. Tusentals skulle ha blivit botade från svåra handikapp och mycket allvarliga sjukdomar, men när journalisterna ber och läkarbevis så säger Todd Bentley; visst det är inga problem, det kan vi ta fram. Veckorna går och journalisterna återkommer med sina förfrågningar om läkarbevisen på åtminstone något konkret helande. Det hela slutar med att Bentley inte kan få fram ett enda verkligt konkret läkarbevis på ett helande. Han hade till slut något läkarutlåtande, men där allt av intresse var överstruket så beviset blev av noll och intet värde. Det var allt Bentleys organisation kunde plocka fram efter alla ENORMA rapporter om mirakulösa helanden som skulle ha skett i den s.k. Lakelandväckelsen.

  Vi ska ha tro för helanden och under. Men överdrifter och direkta påhitt tjänar inte Guds Rike.

  Mvh

  Berndt Isaksson

 • Azaryahu

  Fakta: Vid två tillfällen har det nu bevisats att New Wine överdriver rapporter till kristna dagstidningar. Varför finns det ett behov att det skall vara så sensationellt? Om någon hade 60% syn, säg det istället för att säga att personen var blind. Var hellre ärliga. Tror att de flesta sk. väktare inte har några problem med äkta under och tecken. Däremot med överdrifter, manipulation och slingrande av sanningen.