Rune Gustavsson har flyttat hem

En ledande profil under många år inom Örebromissionen och Kronobergsmissionen, Rune Gustavsson, har avlidit idag och flyttad hem till sin himmelske Frälsare. Han blev 92 år.

Jag hade förmånen att samarbeta med Rune vid olika tillfällen under både 80- och 90-talet. Dels handlade det om konferenser och satsningar som kretsade kring Aneby och Kronobergsmissionen under åttiotalet. Sedan var Rune under ett antal år vice ordförande i Örebromissionens styrelse, och när jag kom med i den styrelsen 1993 eller 1994, var Rune vice ordförande. Jag mötte honom ett antal gånger i ÖM-styrelsen. Han klev av den i samband med att vi bildade Nybygget, det som sedan kom att heta Evangeliska Frikyrkan.

Jag imponerades av Rune. Han visade en stor driftighet både som företagare och missionsman. Han byggde upp en global koncern, Hags, från Aneby. Han var engagerad i kristenheten på nationell nivå och hade kontakter på ledande nivå inom de olika samfunden. Han var drivande i mission och var själv engagerad i praktiska missionsinitiativ. Trots de affärsmässiga framgångarna behöll han hela livet en enkel livsstil. Han var djupt engagerad i det lokala kristna arbetet i Aneby, och om jag minns rätt arbetade han med barn- och ungdomar i sin församling långt upp i åren. Förutom engagemanget i Örebromissionen, var han en drivande kraft i Kronobergsmissionen under många år.

Rune Gustavsson var ett stort föredöme. Vi bör minnas honom med respekt och låta honom fortsatt vara en inspirationskälla.

Av en ren tillfällighet ringde jag Rune förra veckan och fick därmed en sista kontakt innan han fick lämna detta jordeliv.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.facebook.com/janne.engdahl Janne Engdahl

    Tråkigt, men enligt bibeln så har han inte flyttat ännu…när Jesus kommer för att hämta oss, då flyttar vi gemensamt, tack och lov!

  • Kenneth Hermansson

    Rune Gustavsson var en av de ledare inom Kronobergsmissionen som betydde mycket för mig och mina jämnåriga då vi växte upp i Småland för ett halvt sekel sedan. Junior- och ungdomslägren på Ralingsås, Sturkö/ Senoren där Rune många gånger var en av de drivande ledargestalterna var av oerhört stor betydelse för vårt fortsatta liv. Fyra  av oss, som samtliga kom att bli pastorer under kortare eller längre tid, men sedan 1966 är spridda över landet, möts denna helg i Jönköping för att medverka i gudstjänster i Korskyrkan. Vi tackar Gud för Rune och det starka engagemang för unga människor och för mission som han alltid visat.