Kritik av Steve Chalke i Världen Idag idag

Min ledare i Världen Idag idag, handlar om den i England mycket välkände kristne ledare Steve Chalke. Han är inte så känd i Sverige men är en av de mest kända kristna profilerna i England.

Chalke är baptist och en tongivande person i Brittiska Evangeliska Alliansen.

Han väckte massa rabalder bland brittiska evangelikaler för närmare 10 år sedan då han kritisterade den traditionella tolkningen av kristna försoniningsläran, och kallade det för kosmisk barnmisshandel. Nu har Chalke gått ut och gett sitt stöd till samkönade äktenskap i kristna församlingar.

Så vitt jag vet är det bara liberala protestantiska kyrkor hittills som har tagit sådana steg, när Norrmalmskyrkan i Stockholm gjorde det för några år sedan, var det så vitt jag vet första baptistförsamlingen i Europa. Därför är Chalkes utspel ett trendbrott och mycket anmärkningsvärt.

Jag trodde att debatten om samkönade äktenskap hade lagt sig, men den här typen av utspel leder till att allt får vevas om ett varv till.

I min ledare uttrycker jag mina synpunkter på detta.

Men notera, ledaren handlar bara om Chalkes uttalanden. Det är inte en allmän genomgång av kristen socialetik.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • WO

  Jajamän!  Dock för att tala över annat ämne, och vad jag har förstått var där inget kontroversiellt alls (men jag var ju inte där, får ta och fråga nån som var med)

  Mikael Karlendal (pingstpastor) har skrivit en del, på sin blogg, i 3 delar:
  http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=1201

  http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=1204

  http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=1209

  Jag vill minnas jag läste att Mikael inte var på Yongs seminaruim, utan på annat då flera var parallellt. Men finns ju säkert nån pastor som var på Yongs, om man vill veta. Tror iaf jagläst att någon menat att det var ok undervisning av Yong på ”Pingst Pastor”-konferensen.

  (Både ViD och Dagen hade hyggligt stora artiklar om/med Yong, har inte letat på länkar till dem dock)

 • Birgit Hedstrom

  Hej WO! Ja, jag har nu förstått att det är den Amos Yong (jag tänkte: det kan väl ändå inte vara han…!) Vet du; jag kan rekommendera dig att maila Tommy Wassermann och be honom maila dig länkar till Amos Yong och vad han står för… OAVSETT!!! vad han talade om här i Sverige så anser jag att det är en KATASTROF!!! att han inbjöds både till Pingst och dessutom till Livets Ord. Asså! fattar nada, vaad e det som sker i kristenheten??!! va?

  Allt gott!

  Birgit

 • Jonas Rosendahl

  Jag tror man får se till kallelsen också. . De avstod att gifta sig för himmelrikets skull helt enkelt. 

  I övrigt är ju bibeln solklar om ogifta och änkor: 
  1 kor 7:9 Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär. [kap]

 • Ulrika Jansson

   Joppers!

  (ja)

 • Ulrika Jansson

   Ny kommentar under bloggposten: Välkomna till new wine…

 • Ulrika Jansson

   Ny kommentar under bloggposten välkomna till new wine..

 • Ulrika Jansson

   Ny kommentar under bloggposten välkomna till new wine..