Ledare om energipolitiken idag

Jag försöker ju både i mitt skrivande och i mitt predikande tillämpa Bibelns undervisning och världsbild på stora utmaningar och etiska problem i vår tid, även i frågor som specifikt inte tas upp i Bibeln, men där man ändå kan hitta principer för ett sätt att tänka. Min ledare i Världen Idag idag görs ett försök att tillämpa kristet tänkande i energipolitiken. I en kortfattad ledare kan man ju inte utveckla resonemangen, men ett snabb glimt av ett sätt att tänka.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

    Bra skrivet! Särskilt slutklämmen. För om inte energislöseriet upphör, är det ju ingen vits med att bygga nya, miljövänligare kraftverk. Egentligen finns det ju stora globala utmaningar och vettiga investeringsbehov, så om vi i Sverige/EU går framåt pionjärer på miljöområdet kan vi antagligen både stödja andras utveckling (bl.a. vatten- och energitillgång) och själva hålla uppe en vettig nyproduktion.

  • Lennart 34

    Kol och naturgas kommer att ersätta den fossilfria kärnkraften i Tyskland. Hur väl stämmer detta med kravet om att minska utsläppen av växthusgaser?
    Elbilen kommer inte att bli kommersiellt gångbar förrän man löst batterifrågan.
    Tyvärr har inget av de idag aktuella alternativa drivmedlen den energitäthet som oljan har.