Fredagskväll med Pannkakskyrkan-Konnekt

Har ägnat fredagskvällen åt att vara ute med Konnekt-Pannkakskyrkan. Min uppgift ikväll var att steka pannkakor.

Praktisk kristendom. Många samtal, många möten. Jesus sade åt oss att gå ut, inte sitta instängd i kyrkor.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Tack för att du finns och välkämpat…Förlåt mig det jag inte borde skrivit …Om orsakarerna till atackerna mot dig…Jag önskar dig inte, eller nån bekymmer och problem och liddande…Utan tvärtom…Men har sen många år försökt förstå sanningen, som Gud och Ordet är, om tron, och livet och frälsningen och församlingen etz…För att kunna bli bevarad i tron frälst och välsignad och med frid med Gud och Guds Ord som Gud vill trots allt , för livet och för evigt…Och för att kunna medverka till i tron och bön och tjänst  om ,och med Guds vilja…Att fler kommer till tron på Gud och blir och förblir frälst och får komma till himlen…Och kan få slippa mycket onödig som Gud inte vill…Och få ett liv och samhälle och en värld  ,och kyrka mer som Gud vill …

  Trots hur tiderna varit och är och blir, och som det blir bäst nu och alltid  och hela livet, och till tidens slutt…Och för evigt också, om vi vill komma till tron på Gud, och förbli i, tills vårt liv är slut på Jorden och Gud hämtar oss  för sin nåd och kärleks skull ,var, och en, och oss,  till Honom till Himlen…

  Där vi får se honom som vi trodde på här sådan han är och leva i hans härlighet för evigt ,utan slut …Och i hans kärlek till oss ,och för oss till honom, som vår första kärlek.Och till alla som oss själva och livet tillsammans med Jesus Herren .

  Där i hans härlighet som aldrig tar slut, utan är för evigt och i frid med Gud och Ordet…Där det inte finns nåt som kan hindra , och ditt inte djävulen, eller nåt ont, eller bekymmer och problem eller lidande inte finns ,eller får ,eller kan komma…Det är det jag längtar efter ,och att  fler ,och alla, och jag ska få den nåden… Som Gud verkligen vill ge oss och förklara oss till tron på honom…Och hjälpa oss vilja och bli ödmjuk för honom och  hans Ord bibeln om , och ödmjuka oss under Gud och hans mäcktiga hand om ,och vilja tro, och lära, och leva ,och vänja oss till ,att tro på Gud och bli frälst av Gud och få liv och gemmenskap med Gud och för evigt och som Gud vill.., Och få en liten försmack av enligt skriften redan här på Jorden, i tron på Gud och bli trygg med Gud om att vi får av nåd av Gud . Och trots allt, för endast  kristi kors och uppståndelses skull till evigt liv med Gud igen…Och  Gud verkligen vill det , därför han älskar vår nästa och vän och fiende och oss …Och att Gud finns och verkligen är så god och älskar oss . Så mycket att han gav sin son Jesus Kristus Liv till försonning för sin skull med oss alla i kristus och som sin rättfärdighet i tron, och om hela livet ,och gjorde Satan på skam så också kol 2:14-15… Inför oss alla underbara människor så att han inte tillräcknar någon av oss våra missgärningar …Som nu kristus mannar oss var och en, låt också ni försonna er med kristus med Gud…

  Och då förstås också  med nästan och vän och fiende och  oss själva, och livet om allt och Guds Ord och Guds församling och kristna sammhang med, och igenom Gud och Guds kraft bara… Och i  tron på Gud leva,så , som frälst av Gud …Genom Gud och Guds kraft och lära oss i tron  på Guds nåd mot nästan och vän och fiende  och oss själva och livet och Guds församling och kristna sammanhang…Med Guds vishet  och kraft och tro hopp och kärlek dessa tre de största som ska bestå. och störst av dem är kärleken och lära oss . Och i privat livet alla som vill och i stat och samhälle och kyrka…Och är det då något vi felat om eller gör….Hög som låg i Kyrka och samhälle och i det privata, och i privatlivet..Så bör vi lyssna på Gud och den använd av Gud och vända om och göra bättring …Och ta emot Guds nåd och sanning om detta ,och göra som Gud vill med , såväl som om det, det är väl med ,och ge den nåd vår nästa  behöver ,och hög ,som låg, och vän ,som fiende ,och oss själva…Och även angående okunskap och fel kunskap…För det tror jag är Guds vilja…Och det och inget annat är det jag syftat till av kärlek till Gud och Guds Ord och vilja om Gud och nästan och vän och fiende och mig själv och livet och samhället, och Guds församling vi redan kristna …Och våra kristna liv, och kristna sammanhang, och kyrkor, och församlingar ,och Herrens Tjänst…Och att det ska få bli med som Gud vill…Och det på alla livets Områden …Som Gud och Guds Ord och vilja är efter hans Ord bibeln blott …För det och inget annat önskar jag oss…För inget annat är oss nyttigt…Allt är oss tilllåtet , men allt är inte nyttigt för oss…Det var bara så jag tänkte och funderade, över , varför du och en del av oss varit så drabbade …Och om vad som var Guds utväg om det egentligen enligt Guds Ord …Så vi kunde undslippa sådant om möjligt, och hur Gud ville ledda och lära för att kunna göra det möjligt .Och gör livet och lärjeungaskapet och Herrens Tjänst enligt sitt Ord från Grunden och in den mogna tron på Gud, som enskild, och Kyrka ,och Herrens Tjännare ,och evangelisation och mission och socialomsorg som Gud vill…Allteftersom under livet och helt och väl och tryggt och gott och välsignat och i frid med Gud och  trots allt, och det alltid behövs …Det var min avsikt med minna kommentarer… Och inga onda avsikter eller nån mobbing eller förföljelse ..Nej absolut inte , utan tvärtom facktiskt…För jag tror verkligen att Sanningen gör oss fria …Fast det kan ta lite tid ibland…Och att inget är omöjligt för Gud ,,,

  Och för  att uppmuntra oss att hjälpa alla och  varandra så gott vi kan ,och lära under vårt liv, och i våra sammanhang och lära av Gud  och varandra , och av omvärlden ,och omvärlden som Gud vill av oss i Gud  och att inte gå i ok med de som inte tror…Men i Gud kan vi dela fritt och för inte evangeliet och dess nåd och  sann,ing  och välsignelse och vishet och kraft och frid och frälsning  med Gud ,och med Gud  med alla, och oss kristna och livet och lära som Gud vill …

  Och i tron blott  på Jesus Herren förstås efter skriften förstås …Som han säger i sitt Ord inga andra Gudar jämte mig … Är det förstås jag mennar bara…Gud välsigne dig och  er och  alla ,och med  Guds  eviga frid som  Gud vill, till hans ära och för hans skull bara ,och även mig som det blir bäst nu och alltid och för evigt  i Jesus namn ,amen Ronny ps 103

   

 • Birgit Hedstrom

  Vet du vad Ronny? jag är övertygad om att alla som läser det du skriver på Stefans blogg att INTE EN ENDA! tror (och Gud vet det) att du menade något ont med det du skrev om Stefan och olyckstillbuden! så du får bara lämna det till Gud och behöver verkligen inte fundera mer på det!! Jag skulle vilja ge dig Psalm 23 att vila i. Tänk dig hur Jesus är din Herde, hur du får vila på gröna ängar i hans herdefamn, hur Han för dig till vatten där du får ro… Han bär dig! och du kan bara få lämna alla oroande, plågande tankar. Jag tror vi har en fiende (djävulen) som vill plåga Guds älskade barn, och jag tror att olika saker som plågar dig inte är Guds tankar om dig. Vet du: Han har bara goda tankar om dig! Han har fridens tankar om dig, Jer 29:11. En gång sa Gud till mig (talade i mitt hjärta), att olika saker som kommer till oss i våra tankar kan vi ”checka” av mot vilken frukt kommer av tankarna: Andens frukt är bl.a kärlek, glädje och frid Gal 5. Ett tag i mitt liv plågades jag själv ibland av en del tankar som kom för mig (faktiskt var det kopplat till något läst i bibeln). Tex Jesu ord om att den som skäms för mig och mina ord, för honom ska jag skämmas inför min Fader och hans änglar. Och då kunde jag tänka : jaha, nu har jag skämts tex för något ord från bibeln och inte vågat ”bekänna” det så nu kanske Jesus också kommer att skämmas för mig… Men sen visade Gud mig att vad blir frukten av att jag tror att det är Han som säger det eller det: blir frukten av det som kommer för mig: fylls jag av molande eller gastkramande fruktan? eller hopplöshet eller det finns ingen utväg eller det är kört eller nåden räcker inte?? ELLER känner jag igen den gode Herdens röst, Andens frukt kärlek, glädje, frid osv. Tror jag att Jesus är tillräckligt stor till att frälsa eller slutfrälsa mig? tror jag på det Jesus säger i Joh 6:37 att ”den som kommer till mig ska jag ALDRIG NÅGONSIN kasta ut… innefattar även dig Ronny och det innefattar även mig! Jesus själv har lovat att aldrig kasta ut oss som komer till Honom.

  Jesus har gjort allt för oss! Lyssnade nyligen på en predikan av Tommy Wasserman där han gick igenom hela Hebreerbrevet, och där talade han om Jesus som den barmhärtige Översteprästen som med Sitt eget blod gick in i det allra heligaste, och om hur vi nu frimodigt kan gå fram till nådens tron, och att det är som att få sätta oss i Jesu knä :). Och just där Ronny får du sitta och ta emot av hans kärlek och nåd. Där får du bara släppa alla dina bördor och alla tankar som bara plågar dig. Jesus vill även idag bryta av plågarens stav (som slår) precis som det står om i Jes 9:4. Han vill göra det för dig! I Luk 4:18, 19 läser vi om hur Herrens Ande var över Jesus bl.a för att ropa ut frihet för de fångna, och ge de betryckta frihet.

  Jesu frid och frihet till dig Ronny!! 

  Birgit 

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Tack Birgit frid

 • PeJohansson

  Tydligen ganska ensam om att steka pannkakor jämfört om du hade stekt fisken som inte längre finns men som är en god historia, då hade det kanske blivit 200-300 kommentarer.

 • Cissi

  ”Kontext. Kontext.” sade Josef Bergdahl. I Vindelfjällen är nästan farligt kallt och jag påminns snarare om att Mästaren sade att dagen har tolv timmar. Hallelujah!