Debatt med Torsten Åhman i Uppsala Missionskyrka

Notera gärna att jag har blivit inbjuden till Uppsala Missionskyrka för en debatt med Torsten Åhman om himmel eller helvete, prästen Eskil Selander leder debatten. Här är en länk till Uppsala missionskyrkas programblad, http://www.uppsalamissionskyrka.se/?id=1244 Det blir torsdag 21 februari kl. 19.00.

Kommer att ha med mig min bok ”Efter detta” som signeras vid detta tillfälle. Gillar att möta mina bloggläsare live och du som läser bloggen är välkommen med vid detta tillfälle, och bjud gärna med dina vänner.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • UlrikaJansso

  Precis när jag fått lämna det mörker som jag själv delvis skapade för att i stället börja leva i ljuset  dividerar ledarna om helvetet.

  Skrivs det inte för lite böcker om befriaren? Om Ljuset (ytterligare ett av Jesu namn)

  Vem vill att vi fokuserar på vårt eget helvete? Åklagaren?

 • http://www.gunnelsplats.wordpress.com/ Gunnel Bergstrand

  Ulrika Jansson, precis så reagerar jag och har vågat byta mail med Torsten Åhman. Han har en kunskap, som jag inget kan av och Stefan Swärd har en annan kunskap om andra sidan. Min uppfattning är att dessa ”ytterligheter” skall debatteras på knä inför Gud tillsammans. Sen är det dags att gå ut i offentligheten med tolkningen.

  Detta är min egen smärta eller uppfattning. Vi skall förkunna att himmelriket har kommit i och med Jesus – varken lura människor att allt ordnar sig till slut eller skrämma vettet ur någon.

 • UlrikaJansso

   Tack Gunnel,
  Numera är jag inte rädd, bara ledsen när vi kopplar samman Gud med mörker och helvete. Det är ju inte Guds grej. Han varnar för det onda för att Han älskar oss, inte för att vi ska lyfta upp det på agendan.
  Det fanns en tid då jag trodde att Gud var en straffande Gud och det blev ”inte bra”.
  Tänk om någon berättat om Nåden, Sanningen, den ende Fadern, Fridsfursten, Råd och Under i stället.

  Tro, Hopp och Kärlek-Guds topp 3.

 • http://www.gunnelsplats.wordpress.com/ Gunnel Bergstrand

  Undrar just varför ingen teolog vill svara på enkla, raka frågor från oskolade. Teologer svarar varandra i det oändliga och jag undrar bara över dessa två läror, som Stefan Swärd förespråkar å ena sidan och Torsten Åhman å andra.
  Det som är dött och utan förbindelse med Jesus i stammen brinner upp i elden efter Guds dom, som jag fattar det men var står det att omedvetna om trons lära kommer att brinna i evighet i Satans helvete? Den elden är ju till för Djävulens anhängare men alla människor har inte varit aktiva motståndare till Jesus som Guds son.

 • keijo

  Kära vänner Herren är god idag igen och vi får tro till honom in blodes seger för frälsning til all som tror och gör bättring i livet och många är våra frågningar ännu eftat alla besök i Kyrkan och en gång vi får svar i himlen in Jesus namn,tack var välsignat ,keijo södertälje