Ledare om EU i Världen Idag idag

Idag skriver jag en ledare i Världen Idag om EU. Är något förundrad över det bristande EU-intresset i svenska kristenheten. Många beslut som gäller Sverige fattas idag i Bryssel och inte i Stockholm. I ledaren försöker jag visa på att det är bra att Europas länder bedriver samarbete i ett antal frågor, inte minst för att främja handel, ekonomi, och fri rörlighet av varor och tjänster för EU-länderna. Men jag pekar på faran med Europas förenta stater, vilket inte minst de aktuella Euro-problemen visar.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  Det är ju inget nytt under solen du framför, utan summerar endast den debatt som pågår i sekulär press från europakommentatorer.

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Det är väl inte så konstigt om intresset är svalt inom kristenheten angående Eu …Hela 80-talet åtmistone varnades det ju för att  Eu skulle bli Antikrist plattform av delar av Kristenhetens Ledarskap som hadde större betydelse för stora delar av kristenheten… Frågan är vad som är sant och hur vi ska förhålla oss till sanningen om det, som Gud vill , och  våra ställningstagande kring det och följder av… Och Eu  som det verkligen  är  och varit och vart det är på väg . Och  livet och tron på Gud och Guds Ord och vilja och hans nåd och sannig och frälsning / räddning om det hela som Gud vill…Och har vi det rätt ställt med Gud i stort och smått då och vad behöver bli bättre och klart för oss och prioriteras först och i tur och ordning…Och är verkligen Eu ett bra projekt…Och en gåva av nåd från Gud ,mer eller mindre välskött, och mottagen som Gud vill…Eller bara en männsklig konstrucktion  på människans villkor,som kan tyckas vara ok, liksom ett eller annat i övrigt…

  Vad säger Gud och med sitt Ord om det, och vad vi ska göra åt stort och smått och livet ,och Eu …Och vill vi veta det och tro och lydda Gud eller ej…

  Och är det dax att erkänna sanningen och verkligheten om Histiorien och samtiden och framtiden…Om vad vi kan känna till och spekulera och plannera för …Och kommer man att göra det eller ej… I stort och smått och överhuvudtaget och om Eu, Och vad säger Gud Ordet om det…

  Vill vi veta och lära och förstå och komma till insikt och göra som Gud vill och tro och lydda Gud…Både hög och låg och lärd och olärd …Och ta Guds särskild hänsyn  för Gud och nästan och oss själva och livet och världen och Israel… Och Europa och Eu …Och oss kristna och de kristna sammanhangen och församlingarna…Och kan Eu verka för det ,och finns den politiska viljan för det eller kan komma att göra…Och vad säger Gud om det egentligen… Vad är sanningen hans om det hela, och för att vi ska kunna göra Guds rätta val och beslut på det personliga och gemmensama planet…Och vad ska vi göra ödmjukt och behärskat för Gud  och Guds Ord och vilja .  Enskilt och gemmensamt i privat live,t och inom stat och samhälle och kyrka och kristna sammhang etz…Och angående Eu… Vad vill Gud , låt oss göra så och med tanke på allt för framtiden och livet och evigheten och även angående miljön… Vad är sanningen och rätt… Vad säger Gud som är sanningen och den rätta rätten och barmhärtigheten… Om  Eu och livet och och mänskligheten och tron och kristenheten… Det tror jag är det vesentligaste och vårt enda chans och räddning privat och på alla plan…Så väl det ändå kan bli på Jorden , trots allt, och  innan änden och livets slutt och evigheten… Och för den som vill bli räddad och  frälst av Gud en fortsättning  för evigt med Gud i himlen…Och om vi inte vill det blir vi dömda för vår synd emot Gud  till det eviga hälvetet utan slutt och uppehåll för evigt…Ditt Gud inte vill sända nån för att han älskar oss alla…Men om vi inte vill ödmjuka oss och få nåd av Gud och bli förlåten våra synder…Så är han rättfärdig så han står för sitt Ord och sitt Ords fullbordan i allt …Och även om domen till helvetet…. Och det bör vi ta på största allvar så vi omvänder oss till Gud och Guds Ord bibeln och  ödmjukar oss under honom om tron och livet i allt och även om Eu frågan…Och åtminstone så vi får nåden att tro på Gud och bli frälst med evigt liv i Gud efter Guds Ord så vi får komma till Gud till himlen …Oavsett hur det går med allt annat och Eu och hur vi skötter oss…Och våra kristna sammanhang och privata och sammhälliga … Men må vi gärna gör som Gud vill med det med…För Kärleken gör inget ont mot sin nästa… Eller sig själv och livet förstå heller …Utan så väl man kan och har förmåga och kan lära och få under livet …Tror jag…Och önskar det blir som Gud vill i Jesus namn,amen… Jhon 14;6 Ps 103 Frid Ronny… (Långt hoppas det kan bli med och stå kvar ändå…)