Bloggabstinens

Jag börjar nu få abstinens av att inte kunna skriva på bloggen, på grund av hjärnskakning. Men jag håller långsamt på att bli bättre. Det är klart att debatten om adventsuppropet kittlar litegrann, att säga något. Hoppas jag ska vara skrivför tills i morgon. Eller i varje fall lördag.

Min ambition är också att kunna hålla en predikan i Elimkyrkan på söndag 11.00.

Jag har idag pratat med advokaten Thomas Bodström, tidigare justitieministern – om den olycka jag råkat ut för. Han ska agera gentemot fastighetsägaren. Det gör jag inte för min egen skull, utan för den risk som finns för en massa Stockholmare att bli dödade, eller få men för livet, på grund av is som faller ned från hustaken. Fastighetsägarna är alldeles för passiva att sköta om denna fråga, vilket utsätter folk för livsfara.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

   Där brister du i omdöme måste jag tillstå…
  Att anlita Bodtsröm för att ”frottera” sig hos s-politrucken synes huvudskäl.
  Be att han istället för arvode – då han lever gott som ”juniorpensionerad” f.d. minister skänker motsvarande belopp till uteliggare i Sthlm.
  Att stämma fastighetsägaren klär dig verkligen inte som pastor – du iklär dig samma tragiska ”stämmo-kostym” som Tommy Dahlman.
  Han som tror sig ha företräde att stämma kristna bloggare för ärekränkning – det finns gott om ungdomar i Gbg som har företräde för stämning innan pastorer ger sig in på samma bana…

  Om inte denna reflektion räcker, så fundera över om den nyligen avlidna Pakistan-missionären har gjort någon stämmo-anmälan gentemot de muslimska hot hon varit utsatt för innan mordet begicks… ?

  Håll uppdraget högre än att tassa in på områden med dåligt sällskap (som Thomas Bodström).

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Jag tycker du gör rätt som anmäler saken..Det villar förstås ett ansvar hos husägaren att minska risken för nedallande is snö på folk , eller annat ,som kan ge person skador eller egendoms skador … Såväl som att inte  stå för oskäliga priser och hyror och dåligt underhåll av fastighet och gård etc…

  Fattas bara annat…Och jämförelsen Nils  med Tommy Dhalman, angående att anmäla dem som gjort personliga påhopp på honom är ju någott helt annat …Och om att bröder inte bör gå till rätta med varandra inför de som ännu inte tror..Om inte påhoppen är av så allvarlig karktär så det  vore riktigt att anmäla de påhoppen …

  .Än att man är ute och promenera på en gata och så faller is snö eller annat från en byggnad och skrämmer och  skaddar folk…Ja så illa ibland så folk blir handikapade och dör …Därför att fastighets ägarna inte tillser sitt ansvar, för   sin fastighet tillräkligt väl ,så sånna tråkiga saker kan ske … Eller är okunnig över att man bör ha ett ansvar för det …I  en röttvis rättegång  i en sådan fråga överväger man ju förstå allt sådant, och på så rättvis grunder som möjligt…Innan anmälan  och rättegången sker genom sinna ombud…

  Men som ju förstås  är en samvetsfråga också  … För borde jag inte  som Fastighets ägare, utan påbud också ,förstå att jag är ansvarig för att se till att inte sådant  ska kunna hända .. Mwh Frid Ronny

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Fortsatt Svar till Nils i all vänlighet och omtanke om honom och oss alla och livet …

  Allmän information och regler och lagstiftning för allmänhet och fastighets ägare ,om särskild risk, som kan föreligga vid fastighet, och utefter, trotar, gata, väg,färdväg gång /cykel bana stig,etc, vid fastighet tomt …Som för möjligheten för risk för nedfallande is snö … Eller av andra skäl borde tillhöra den allmänna ordnigen över allt… Och om vad som tillhör allmänhet och fastighetsägares ansvar i frågan ..Eller hur …

  Och införas som en självklar ordning att hålla sig till och allmänbildas om…Som om så mycket annat ,utan att överdriva och gå för långt i någott ,eller underiva ansvar..

  Som att skäligt ansvar negleras, eller försummas …Och skälig förlikning hindras, för prestige skull , eller att man försöker sko sig någon av parterna …För den allmäna friden och ordningens skull borde det var självklarheter ,och någott att allmänbilda om… Anser i varje fall jag… Och som vi alla kanske borde skärpa oss om, som i andra frågor ..

  Att nåd kan behöva gå före rätt …Betyder ju inte , att man inte bör lagstifta för lag och ordning,,, Vad skulle ske utan ett rättsamhälle som villade rättfärdiga grunder…Man behöver ju bara gå till sitt eget samvete och tänk över saken, hur skulle man då göra ,och gjort under sitt liv, och vad erfarenheten visat oss, om människan ansvar, rättvisa och ohederlighet…Nej ett vist mått och av lag och ordning utan att det blir överdrivet eller underdrivet tror jag behövs…

  För annars tar nog laglösheten genom våra vilja till synd och orätt och själviskhet, över tror jag ,även bland oss kristna …Så lag och rätt när det är som bäst är en Guds nåd för allas och vårt eget och livets bästa tror jag …Men som med allt kan lag och rätt förvanskas och missbukas …Därmed kan man inte säga att lag och rätt inte behövs och bör eftersträvas …För att bli så rätt och rättvis och humanitär som möjligt … Och för en troende kristen så nära som möjligt eller helt som Gud vill att eftersträva som mål …Om det inte är så i nån fråga … Mwh och Guds frid och välsignelse!!! Ronny