Dramatik och ambulansfärd igen

En sak Stockholmare är skraja för är is som faller ned från taken när det blir töväder vissa vinterdagar. Häromåret inträffade ett dödsfall av nedfallande is, och ett antal skador brukar inträffa varje vinter av denna orsak, både på människor och bilar.

Det är ändå väldigt få Stockholmare som får en massa nedfallande is i skallen. Idag sällade jag mig till denna lilla olyckliga minoritet, då jag råkade ut för detta när jag promenerade efter Riddargatan. Helt plötsligt en stor isklump 30×30 cm i skallen, som ramlade ner från taket ovanför femte våningen.  Det blir en enorm kraft när is faller ned från så hög höjd, fullt tillräckligt att skapa bucklor på bilar och krossa bilfönster, en sådan mängd is fick jag mitt i huvudet. Tillräckligt för att döda en person. Jag föll ihop men tappade inte medvetandet. Ambulans kom inom några minuter. På sjukhuset konstaterades efter skallröntgen att det inte var någon hjärnblödning, dock en rejäl hjärnskakning.

Så nu sitter jag hemma ikväll, rejält golvad. Hoppas jag repar mig snart. Tackar Gud för att det gick så bra som det gjorde. Men man blev återigen påmind om att man lever i en andlig strid, och att livet hänger på en skör tråd.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Broder! Tack och lov att det gick bra. Ber om ett snabbt tillfrisknande,

 • Birgit Hedstrom

  Men Stefan då! för väl att det inte gick ännu värre! ska be för dig om fullständigt tillfrisknande och om extra änglabeskydd. Psalm 91 (både till dig och Eva!)

  Birgit

 • http://www.facebook.com/people/Per-Ewert/1643185423 Per Ewert

  Ajajaj, vilket elände! Låter ändå fantastiskt att det gick så väl. Må du gå stärkt till ande, själ och kropp ur detta.
  All välsignelse! / Per

 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Vet inte om det är någon tröst men du är inte ensam, läste precis att även Hillary Clinton ådragit sig en hjärnskakning.

 • Hans Jansson

  Stefan! Jag är glad att det ändå gick så pass bra för dig. Nu ber jag om att det ska komma bättre saker ovanifrån över ditt liv. Mycket välsignelse över dig!

 • http://www.facebook.com/people/Ronny-Andersson/1655618727 Ronny Andersson

  Gud välsigne dig och Guds frid och helande och frihet genom Guds underbara nåd för tid och evighet broder i Jesus namn,amen

 • http://www.facebook.com/people/Gunnel-Bergstrand/100000230511760 Gunnel Bergstrand

  Precis vad det är – en andlig strid. Hoppas ingen skall debattera vem som sände istappen! Tack Stefan Swärd för att du igen och igen vågat provocera oss bibeltroende! Denna senaste långa debatten återkommer ju med jämna mellanrum och gällde THS och ”missionare” för 10 år sen. Som jag upplever det. Då gäller det att fråga rätt personer och läsa rätt böcker, som för mig djupare in i bibelns sanning. Någon har klickat på bloggen ”Köpa orgel och öppna eget” i min blogg http://www.gunnelsplats.wordpress.com
   Tänk, att det är livsfarligt att ha en åsikt om muslimer, som tar över kristendomens mark i Sverige!
  Guds välsignelse behövs i advent och hela året!

 • http://holtter.wordpress.com Leo Holtter

  Tackar Gud för att det inte gick så illa som det kunde gått. Du behövs! Hoppas på ett snabbt tillfrisknande!

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Ja, uppenbarligen grep Gud (som vanligt, höll jag på att säga) inte in genom sina änglar för att hindra det naturliga förloppet (att istappar då och då ramlar ner) ens för Stefans skull. Och att den onde särskilt stod och siktade på honom tror jag inte, även om han säkert hade sina förhoppningar…

  Jag tänker på den skjutna missionären Birgitta som dog häromdagen. Där fanns det ju däremot en uppenbar, ond, ja, djävulsk avsikt bakom ”träffen” och inget synligt gudomligt ingripande där heller (som vanligt, höll jag på att säga, när skjutande och dödande härjar i världen). Men genom sin förfärliga död fick hon, det är min övertygelse,, förhärliga Gud på ett strålande sätt, både för oss svenskar och i Pakistan.

  Att dö p.g.a. en istapp i huvet kan ju te sej något trivialare. Och jag minns en EFS-predikant i Västerbotten som för 15 år sen varit ute på svagisen på älven i april och kämpade i en vak en halvtimme; han berättade sedan att han plågats av tanken på vad folk skulle säga om hans dumhet. Men han blev alltså kraft att härda ut tills någon hörde honom och blev slutligen räddad, och även du Stefan får visst leva ännu en tid. Och vare sej vi lever eller dör, hör vi Herren till.

 • Jonasq

  Hoppas att du är på fötterna snart igen, Stefan!

 • minsyn

  Först av allt är jag glad för din skull att det gick så bra som det gjorde.
  Du skriver:  ”… man blev återigen påmind om att man lever i en andlig strid, och att livet hänger på en skör tråd.”
  Att livet hönger på en skör tråd har jag stor egen erfarenhet av, men att istappen du fick i huvudet skulle vara uttryck för en andlig strid…Nej det köper jag inte!!!!

 • Jonas Lundström

  Hjälp. Vad skönt att det gick så bra efter omständigheterna.