Spännande fredagkväll med Konnekt

Ägnade hela fredagkvällen åt Konnekt, vår egen variant av Pannkakskyrka, som Söderhöjdskyrkan, Elimkyrkan, och Korskyrkan i Stockholm driver tillsammans. Tror att kristna församlingens uppdrag är att följa Jesu missionsbefallning att ”gå ut”. Det här är ett konkret sätt att göra det på, gå ut på stan sena fredagkvällar, prata med människor och framförallt ungdomar om Jesus, sedan har vi med oss vår bönestol, där vi ber för dem som så önskar, det blir alltid någon varje fredagkväll. Man lär sig mycket bättre om hur ungdomar tänker, och om trenderna i ungdomsvärlden, genom att gå ut och prata med dem direkt, mer än att läsa böcker av någon amerikansk teolog.

Vårt arbete med Konnekt som vi nu har hållit på med i 4,5 år börjar få ett visst genomslag. När man träffar idag en vanlig gymnasieklass i Stockholm träffar man i varje klass i varje fall någon som har stött på Konnekt.

Arbetet skapar också så mycket goodwill för kristna kyrkan, vi har ett utmärkt samarbete med polisen, fältassistenter, föräldranattvandrare. Alla gillar vad vi gör.

Lördagen blir det julbord med Elimkyrkans personal, med respektive. Det ser jag fram emot. Söndag blir det predikan hos vår församlingsplantering i Skärholmen som nu håller på att gå över från församlingsplantering till församling. Att vara en församling som grundar församlingar som grundar församlingar, det är inriktningen för Elimkyrkan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399