Jonadebatt och pionjärblogg

Noterar med viss förvåning och nyfikenhet det stora intresset för Jona-debatten, väldigt mycket folk har varit inne på min blogg senaste två dygnen. Har dock inte hunnit läsa igenom kommentarer så jag avvaktar, men skriver nog någon kommentar på kommentarer närmaste 1-2 dygnen.

Notera att jag den här veckan gästbloggar på Evangeliska frikyrkans pionjärblogg, där jag kommer att skriva lite intressanta reflektioner och dela personliga erfarenheter. Här är länken, http://pionjarbloggen.wordpress.com/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Jonas Rosendahl

  Det är väl inte så konstigt när det upptäcks och framkommer att Örebro Missionsskola i själva verket har låtit liberalteologi smyga in. Tänk framtidens pastorer i pingsrörelsen ( ÖTH är kopplat till ALT kommer ut i församlingarna och inte har förtroende för tillförlitligheten när det gäller författarskap till bibelns böcker. jag tror att detta ska bli chockerande för många bibeltroende runt om i vårt land.

 • WO

  Sånt är redan en verklighet på sina håll inom P. Men det är få som ens märker att det ÄR ”ny-teologi” som framförs, det är mkt gradvis och knappt märkbart ibland.

  = ny-teologi relativt det man förkunnat sedan rörelsen växte fram och fram till nästan nyss…inte nytt för de på teologska högskolorna givetvis. Denna ”nya” fåra har över 100 år på nacken, i olika skepnader.

  Läste en bok nyss, ”New Evangelicalism: the new world order”  som behandlade den teologiska omorienteringen som skett inom (stora delar av) den amerikanska evangelikala rörelsen, vilken skedde genom stark och ibland snabb omändring av vad som lärdes ut på dess olika bibelskolor.  Främst handlade det om Fuller seminary, och dess påverkan genom bla framväxten av den sk ”Emergent Church”.

  (med ”new world order” i denna boktitel avses inte nåt om ”Illuminati” eller annat åt det hållet, snarare att en nyordning har skett av bibelsynen inom evagelikalismen)

  Författare: Paul Smith, bror till Chuck Smith (Calvary Chapel)