Lasse PP Nylén har avlidit

Fick för en stund sedan information om att Lasse PP Nylén har avlidit idag på förmiddagen. Lasse var en välkänd profil i svensk kristenhet, och har under många år gjort betydande insatser för kristet familjearbete. Han hade en passion för familjen och fungerande äktenskap, och har tillsammans med sin fru Marie gjort en betydande insats under många år genom Levande familjer. Har haft förmånen att känna Lasse och Marie, och vi har mötts vid åtskilliga tillfällen. Maries mamma och min mamma var kusiner, så jag har alltså varit släkt med Lasse.

Ber till Gud om att Lasses vision ska föras vidare, och mina och min frus tankar är hos Marie just nu, och vi vill särskilt lyfta henne och familjen i våra förböner.

Trots smärtan som även vi kristna upplever med döden, så handlar kristen tro om hoppet och uppståndelsen, att vi har fått det eviga livet som redan har övervunnit dödens makt. Vi vet att Lasse är hos Herren och ser fram emot att ses igen.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest63

  Såg det just i Dagen. Lasse Nylén var en äkta personlighet, en sån man inte möter var dag. Han kunde vara oerhört dråplig o rolig men hade alltid allvaret längst ned. Det var ingen komiker, man satt aldrig på nålar när Lasse predikade, det som man tyvärr gör ofta idag när yngre predikanter vill efterlikna nöjesprogrammen på tv.

  Hans rap eller ramsa Jesus han är bra, Jesus han är bra, han är jättebra, det må vara personligt o barnsligt, men den ramsan har burit mej genom mörka stunder på samma sätt som stora o mäktiga psalmer. Jag undrar vad det är med den ramsan, som tar tag i så många människor. Jag har gråtit och jag har varit glad, jag har suttit o tittat på utsikten från en alptopp och jag har suttit på hotellbarer i främmande städer o känt mej övergiven och inom mej har det ljudit att Jesus är bra och han överger oss inte.

  När jag var i sju, åtta år var Marie den första tjej jag var kär i. Vilken grej. Tänker särskilt på henne o familjen, då hon precis förlorat sin far, den begravningshögtiden är inte ens hållen än. Så är det dags för nästa. Men Jesus Är Bra, och Han sitter på tronen och har all makt. Svårt att ta in såna här stunder, men det är objektivt o evigt sant!

 • Sefast Tronde

  Lärde aldrig känna Lasse bra personligen, men efter som han var inneboende hos mina goda vänner Tage & Inga i Sundsvall när han var nyfrälst, blev vi liksom bekanta indirekt. Dessutom var han god vän med en av mina vänner Thomas Forsberg, numera Örebro. Träffade honom dock ett antal gånger, och jag fick bilden av en humoristisk, rolig människa med mycket hjärta.

  Lasse var ett av vår tids original, sig själv på ett oförställt sätt. Jag vet att många kommer att sakna honom. Han kan inte ha varit så gammal? Någon som vet närmare? Vad var orsaken till att han gick hem? 

 • T Leckstrom

  En man som betytt så mycket för så många!

 • Carina_romano

  Lasse Nylén har alltid funnits i vårt hem via kasetterna. Där han enkelt, ärligt och roligt fått fram bibeltexternas innebörd för mina barn men även för mig. Känner stor tacksamhet men också en förlust. Låt oss bli än mer medvetna om barnens centrala roll och låt oss ösa kärlek över våra egna, grannens och stadens barn. När sorgen lagts sig, kommer fina minnen lysa. Ber om tröst för Marie och familjen. Varma hälsningar Carina

 • Gäst