Bra jobbat av Expressen

Kvällstidningar kan vara riktigt duktiga på att avslöja synd. Insatsen av Expressen idag att avslöja attityder och värderingar hos Sverigedemokraternas ledning, bra jobbat.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.facebook.com/people/Kjell-Rabnor/1291138219 Kjell Rabnor

  Frågan har aldrig varit OM, utan NÄR!

 • Wildwest63

  Tja, vi hade en SSU-ordförande för några år sen, bra mycket mer rutinerad som politiker i ett etablerat parti som gör bort sej fullständigt. Inte för att jag försvarar SD-politikernas agerande på nåt sätt, men problemet handlar om att man inte inser att man är politiker även på fritiden och att man får sluta med att vara aspackad på stan när det finns filmande mobiler i varje hand.

 • Refektion

  Vad det handlar om är att Expressen mfl media har en politisk agenda och egna politiska intressen att svartmåla SD, Detta pga SD opiniosframgång den senaste tiden. samma osakliga agenda har media vad gäller Israel, där det vinklas negativt mot den judiska staten för att skapa ett hat mot Judarna. Det samma gör man nu mot SD genom att medvetet lyfta fram denna två år gamla händelse.

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  En måttfull analys.Du har rätt.

  – Jesus hade sin Judas
  – Julius Caesar förrådes av Marcus Brutus
  – Jimmie Åkesson är bekännande kristen och ledare, som nu fått sin Erik Almqvist på halsen.
  – Pingstkyrkan har sitt Knutby
  – Katolska kyrkan har sina pedofiler
  Listan kan
  Att  anhängare förråder sin ledare är inget nytt under solen. Men hur bör Erik Almqvist straffas enligt Jesus?

  Herren ger Jimmie Åkesson klara besked:
  ”Den slav som vet sin herres vilja men ingenting ställer i ordning och inte handlar efter hans vilja, han skall piskas med många rapp. Men den som inte känner till den och gör något som förtjänar spöstraff, han skall piskas med få rapp.” (Luk 12:47-48)

  Ordförklaringar: ”Slav” på grekiska innebär att någon tillhör en annan, en obligation-slav, utan äganderätt av sina egna intressen. Grekiska ”doulos”, slav, används med den högsta värdighet i Nya testamentet – nämligen av troende som gärna lever under Kristi auktoritet som hans hängivna anhängare. http://interlinearbible.org/luke/12-47.htm

  Frågan är om spridda ideologier tar skada av att vissa anhängare ställer till det? Det tror inte jag. Sverigedemokraternas ideologiska program ska tolkas som kristendom i sin renaste form, kristen värdegrund med andra ord. Däremot är nog jag ute ur leken snart… till glädje för många.

 • Nils

  Nog har du väl en högre uppgift än att klia Expressen på ryggen ?!

 • UlrikaJansso

   Nej,
  Expressen är jättebra på värderingar…

  Enbart från en snabbkoll ur dagens egna artiklar (ingen av alla sexannonser är med nedan):

  -Hon tar betalt för att gosa och ligga sked…
  -Mest sett: Barbiedocka eller verklig kvinna…
  -Kändiskropparna…
  -Extra underklädesfest. Lady Gaga får tjejsmisk…
  -Bildspecial: Galavärd i skinknät…
  -Victorias sectretvisning 2013, underklädesshow i lyxklass
  -Sperma, hälsoboost för kvinnor…
  -Hennes sexfantasier blev en succétrilogi…

  Ska jag leta fram fler värderingar ur tidningen?

 • UlrikaJansso

   Hur tolkar du hela bibelstycket som du saxat ifrån?

  Vid en snabbläsning ser jag det stycket mer som en beskrivning av hur vi var och en ska förvalta det som Gud givit oss var och en. Stycket avslutas med:”Var och en som har fått mycket, av honom skall det krävas mycket. Och
  den som har blivit betrodd med mycket, av honom skall det utkrävas* så
  mycket mer.”

  Kan ha läst och tolkat fel men hur som helst kan vi inte likställa partiledarna med Gud och partimedlemmarna med Guds barn.

 • Nils

   Min far berättade att när han som ”överlåten” kristen vaknade över att en av de tecknade serierna i Expressen gjorde att han köpte tidningen frekvent och beslöt sig för att bryta den trenden för att själv vara ”obunden” som kristen.
  Det är ett minne som jag bär med mig och själv har jag inte köpt en kvällstidning på flera år…

  Däremot har jag aldrig sagt att jag som kristen rekommenderar ett avskärmat kristet liv inför den sekulära omgivningen.

  – Men det är en distinktion av vad som tillåts vägleda och styra mina värderingar:

  ”Säg mig vem du umgås med och jag ska säga dig vem du är”

 • UlrikaJansso

  Ja,
  Gott med en så vis pappa i det läget. Önskar mer sådant hos förebilder.
  Ords 6:20ff
  ”Min son, bevara din fars bud och förkasta inte din mors undervisning. 
  Ha dem alltid bundna vid ditt hjärta, fäst dem omkring din hals.”

 • Jonas Rosendahl

  Ursäkta om jag lägger ett till av dessa inlägg här Stefan. Men jag är inte säker på om du läser gamla kommentarer. Skulle önska du svarar på frågan nedan vad du anser vara ”många konverteringar”.

  Jag lägger mig inte i debatten kring sverigedemokraterna. Men jag märker att ofta säger en del kristna att ”många muslimer blir kristna”. Jag skulle vilja veta vad som ligger i begreppet ”många”. Även du Swärd går i linje med den begreppsvärlden och jag skulle vilja veta från dig vad du menar med ”många” ? Enligt det ansedda Pew Institute så är ca 40 % av alla invandrare till Sverige muslimer. Om ca 100 000 får permanent uppehållstillstånd under 1 år i Sverige så kan du ju räkna ut själv något sånär även om exakthet inte kan göras hur många av dessa som är muslimer. Räknar man lågt så kan vi säga 25000.Dessutom ju fler som invandrar desto högre blir anhöriginvandringen vilket också statistiskt kan visas.
  Likaså skriver Pew Institute att man räknar med att ca 10% av Sveriges befolkning år 2030 tillhör Islam. För att dra en parallell angående konverteringar i länder med hög befolkningstillväxt så skriver Pew institute om situationen i Afrika där man märkligt nog kan konstatera att väldigt få konverteringar sker mellan Islam och Kristendom i gränslandet mellan Kristna och Muslimska regioner. 
  Jag kan förstå att du lever ett liv där du får se ”många konvertera” och du lever i förhoppning precis som jag med att väckelse kommer. Men jag vill bara vänligt påpeka att statistiken har du inte bakom dig. Av alla de tusentals som varje månad kommer till Sverige så finns det ingen statistik som visar på att ”många” det vill säga som jag tolkar ”många” = STOR andel blir kristna. Snarare pekar statistiken entydigt på att en kraftig Islamisering sker i Sverige jämfört med Svensk historia under 1000 år likaså den sker i Storbrittanien, Frankrike, Holland, Norge. Alla dessa når 10% redan 2030 och vissa städer kan tillome nå majoritet av muslimer pga av betydligt högre barnafödande bland muslimer redan innan 2030. Detta är statistik som går att finna på nätet hos ansedda institut.
  Nu kan man anse att kyrkans roll är att hjälpa främlingen och att gjuta olja på konflikter och bygga broar mellan folkslag. Jag instämmer med den bilden. problemet blir Stefan Swärd när man likt dig och en del andra, är både pastor, företräder kyrkan offentligt men sen också driver politiska agendor. Då får du det svårt på sikt på vilken tuva du ska stå på. Det är ju oundkomligt som så att säger man sig vara kristen så är en grundpelare sanningen. Sanningen om vad som händer i omvärlden ingår också  sanningsbegreppet. 
  Så vad är sanningen om konverteringar? vad är sanning om påstådd islamisering? Fundera på det. Vänligen!

 • Sanningen svider

  Tack för allt stöd! Vi kämpar vidare!

 • Sanningen svider

  Tack för stödet i kampen Nils! Sådanna som du är SDs styrka!

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Texten är rakt på sak. Den ska inte tolkas som ”andliga bilder” eller några slags illustrationer.
  Eftersom Jesus tänker plåga ”olydiga” människor i helvetet, är det helt i sin ordning att en kristen ledare piskar synden ur en slav som inte lyder.

  Bibeln uppmanar alltså Jimmie Åkesson att piska Erik Almqvist. Mandadet får han från Jesus Kristus eftersom han är bekännade kristen. Sverigedemokraterna är ett religiöst parti på samma sätt som Vatikanen är en stat.

  Men du har ett problem, Ulrika — du är för god för den här världen. Du är hoppfull om kristendomen, men det är inte jag.

  Och jag har piskat och slagit människor, men aldrig i Guds namn. Och jag tänker inte börja med det nu.

 • UlrikaJansso

   Okej,
  jag kanske måste läsa den där boken ”efter detta” som uppenbarligen gör dig upprörd för att se vad det står i den egentligen. Men hur? mitt konto står kvar på 70 kr. vilket det gjort i flera år nu. Märkligt faktiskt….

 • UlrikaJansso

   Nils är en invandrad Argentinare av första generation!

  Ska jag ta det som ett svar på min obesvarade fråga till dig i tidigare inlägg: Vem är svensk?

 • staffanw

  Instämmer. Det finns flera aspekter i detta drev. SD-gängets agerande var både korkat och omdömeslöst. Detta ska fördömas. Men den som ångrar och ber om förlåtelse ska väl förlåtas och ges en ny chans. Om vi praktiseráde Jesu ord: ”Den som är fri från skuld må kasta första stenen”, hade det nog varit knäpptyst. Expressen och de politiska motståndarna har naturligtvis en egen agenda – SD börjar bli ett hot som måste röjas undan, med alla medel. Läs gärna Boris Benulic’s inlägg på Newsmill –  där spriten går in går vettet ut. Det gäller nog oss alla.  

 • UlrikaJansso

   Vilka ”vi”?
  Du och dina egna vanföreställningar?
  För mig är Sanningen med stort ”S” ett av Jesus namn. Gillar inte att du använder det i ditt alias.

 • Sanningen skall göra er fria.

  Vad vänster media inte talar om är alla de socialpolitiska problem som invandringen medför, Nu blev en 90 kvinna allvarligt misshandlad av unga invadrar killar i Helsingborg.  Media som Expressenmörkar hela tiden att det handlar om invadrare som vi tagit in i landet. Vi känner inte igen oss i landet längre, när man påpekar detta blir man utpekad som rasist? många invandrara grupper engagerar sig i SD och röstar på detta parti för de tycker flyktinginvadringen gått för långt. Kommunalråden i Boden (V) och Växjö (M) har sagt vi tar inte mer flyktingar nu vi klarar det inte, När Sd säger samma sak nationellt så sägs de vara rasister? Jimmy Åkesson är en bekännande kristen och en hjälte för landet, vi får be för honom att han orkar fortsätta efter det hatiska drevet mot honom och SD. 

 • Sanningen svider

  Ulrika det är bara att acceptera det vet du…

 • Sanningen svider

  Bra att vi nationella Svenskar står samman för vårt land och folk. Steg för steg tar vi tillbaka vårt land.

 • Sanningen svider

  Ulrika: hudfärgen spelar ingen roll, det är kulturen och värderingarna som är viktiga.

 • Sanningen svider

  Tack för att även du vandrar under fanan!

  Seger!

 • Sanningen svider

  Sant! Håll fanan högt och be för seger!

 • staffanw

  Det var en begåvad kommentar. Hittade du den i Breiviks manifest?

 • Haning Burseryd

  Omdömeslöst, Stefan! Man undrar vilka motiv, som driver kvällstidningarna! Beklagligt, att du Stefan ansluter dej till Politiskt korrekta maffian, som styr vårt land. Självklart, att dessa SD-män har burit sej dumt åt. Men den faktiska SD-politiken består av sådan politik, som kritiskt granskar sjuklöverns totalt havererade invandrarpolitik.

  Vad består av ”synden”? Synden enligt Stefan Swärd, om jag förstår rätt, består av att föra ansvarsfull invandringspolitik och ha respekt för våra svenska värden.

  Jag ställer mej här vid den svages, och attackerades sida. Jag hoppas på att Stefan Swärd kan någonsin samtala i saklig ton om invandringens negativa földer med SD! 

 • Sanningen svider

  nej i din inställning, rack för stödet!

 • Sanningen svider

  Seger! SD ska styra landet bort från främlingarna, vi vandrar tillsammans mot seger!

 • UlrikaJansso

   Dina värderingar är viktiga för ditt ego.

 • Nils

  I följetåg med SD-företrädare som  Med hjälp av järnrör på Stockholms gator styr & ställer…

  Tidigare brukar man tala om åsikter behäftade med skygglappar.
  Denna s.k. ”svidande sanning” är tydligen behäftad med hörselskydd & skyddsbindel…
  Han varken ser, hör eller förstår… men sanningen svider tydligen inte för namne utan det sporrar honom tydligen till ytterligare ett järnrör för sin yttrandefrihet :-(

 • Haning Burseryd

  Ett gott förslag för Stefan Swärd att be för Jimmy Åkesson, som har råkat ut för den illvilliga och hatfyllda propagandan. Här har Stefan Swärd en viktig uppgift att visa solidaritet med den politiker, som har visat mod. Tänk om Stefan Swärd visade den goda sidan att arbeta för dessa krafter, som vill bygga vårt land och dess värderingar, vare sej man är född i Sverige eller utomlands!