Homofob eller pastor Jansson?

Idag har jag på twitter kallats både för islamofob och kristen höger. Jag undrar vad folk kommer att säga när de har läst min ledare i Världen idag i morgon. Kommer garanterat att kallas för homofob av en del.

Samtidigt försöker jag i morgondagens ledare visa vägen för en bibelsyn där vi förenar bibeltron med respekt, kärlek och förståelse för enskilda människors livssituation.

För en del kommer det att vara homofobi, för andra pastor Jansson.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kjell

  Pastor Jansson ” han har inga bestämda åsikter om någonting”

  Vi är många som har väntat på svaret på frågan som Ulrika ställde, och du har fått frågan förr men jag har inte sett något svar, ”orden vi har en och samma tro ”innebär att vi då lika gärna kunde vara katoliker och tillbe jungfru Maria och betala för att bli kvitt våra synder.

  När man fått uppleva dessa förändringar som skett i våra kyrkor så känner man sorg, att under ekumenikens fana lägga  oss alla i en tombola och blanda och hälla ut och se vad det blir för tro

  (Jag skrev ett svar till Sam antagligen som nr 63 ang homodebatten varför togs den bort jag såg att den ”fastnade” men efter någon timme var den borta)

 • Lmf4

  Hej Stefan!
  Jag läste igenom delar av Lausanne deklarationen (igen) på stycke tre står det:
  ”Jesus Kristus, som är den enda gudsmänniskan och som gav sig själv som den enda lösen för syndare, är den ende medlaren mellan Gud och människan. Det finns inget annat namn genom vilket vi kan bli frälsta. Alla människor är förlorade på grund av sin synd, men Gud älskar alla människor och vill inte att någonenda ska förgås, utan att alla ska omvända sig. ”Du nämde i ett tidigare inlägg att Lausanne var emot Homosexuella kristna, men i detta stycket måste du förklara innefattar inte alla även de.Och om jag gör som de i sodom ser bara till det som är mitt, och bryr mig inte om mina medmänniskor är och jag utesluten från den kristna gemenskapen som alla de andra som pekar på sina bröder och framhäver deras synd och undviker se sin egna bjälke!Jag upprepar igen På Paulus tid delades inte brev upp i verser och kapitel, läs därför hela stycket om synd i alla fall från rom 1:18 till rom 2:11./Mikael 

 • Mikael

  Hej Igen! Stefan.

  Då vi Kristna aldrig vill ta vårat egna ansvar utan alltid peka på någon annan blir det väl aldrig någon ändring!

  /Mikael

 • O P

  Det finns inga homosexuella Kristna, det finns bara före detta ”syndare” frälsta av nåd.
  När det gäller texten i Rom 1-2 så verkar det som om du försöker hoppa som en hare, eller så gör du som strutsen  ”stoppar ner huvudet i sanden så att du slipper se”

 • Tea Gustavsson

   Finns det då inga heterosexuella kristna heller?

 • ulrikajansson

   Den väntade tystnaden infann sig…

  Ja, Kjell, kommer vi att vara lika tysta när Herren kommer och vi ska stå till svars?
  Kanske är vi än mer tysta för att vi plötsligt ska stå upp för ”en (1) tro, en (1) Herre och ett (1) dop?

  Har börjat tänka på den där berättelsen om oljelamporna. Vad utgör oljan i sammanhanget? Vad är det för ”olja” som är för sent att ordna när Han väl kommit?

 • kjell

  Det är rätt intressant att se det som för mig är självklart, hur det uppfattas av allmänheten. Jag kollade T.e.x på den 1/ 10 hur många gilla tea fick. varför?

  Westinbo uppmärksammade Stefan på att det saknas 6 inlägg den 5/10 och jag saknade ett den 25/9, om Stefan ser något som han inte gillar vore det bra om han lyfte ut det och la det i ett mail tillbaka till oss med en förklaring.

  Oljan i våra lampor är att vara fylld med den Helige Ande.

 • ulrikajansson

  Jaha,
  Så då är Oljan det som Gud själv lär oss/påminner oss om och har ingenting med människoläror att göra?
  Joh 14:26
  Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn,
  han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er. Slutcitat.

 • http://gunnelsplats.wordpress.com/ Gunnel Bergstrand

  ”Oljan i våra lampor är att vara fylld med den Helige Ande”.
   Förr var det lättare att se skillnad på de fem jungfrurna från de andra fem, tycker nog jag. De fem som kom in till bröllopet hade den Helige Ande både i lampan och i sina kärl. Den Helige Ande finns i lampan (som är Guds ord Ps 119:105) och skall finnas i kärlet också (kroppen som jag uppfattade det förr). Nu står det fackla. Kvar är att vi inte kan ha helig Ande (olja) i vårt liv åt varandra. Som jag uppfattar det i Matt kap 25.
  (Ingen man skall bli dömd åt mig en dag för att jag har undervisat.)

 • ulrikajansson

   Tack!
  En av de saker som du säger är att den Helige Ande vittnar endast om Guds Ord och INGENTING annat. Han vittnar INTE om människans tolkningar, föreställningar, kyrkliga skrifter, böcker och annat utan enbart om Guds egna ord=Lampan?