SEAgate rond 2

Har varit helt upptagen hela dagen av pastorala sysslor, samt att hjälpa min gamla mor, så jag har bara mycket flyktigt kunna följa hela debatten om det som har börjat kallas SEAgate.

Rond 2 blir snart för jag och Stefan Gustavsson publicerar ett svar i Dagen i morgon. Sedan räknar jag med att senare ikväll skriva någon kommentar på allt som har sagts under dagen.

Jag är van debattör och van att vara i blåsväder. Ibland är jag road av att vara i blåsväder. Jag hamnade i fruktansvärt blåsväder i höstas när jag skrev två artiklar i Svenska Dagbladet där jag kritiserade svensk flyktingpolitik och argumenterade för en mer generös flyktingpolitik. Jag gjorde inte någon polisanmälan men det handlade om den nivån. Svenska Dagbladet blev tvungna att stänga sin kommentarsfunktion därför att man ville inte ta kål på mig. Att bli hatad av rasister ser jag närmast som en merit.

Att hävda att jag är ordförande för en organisation som sprider främlingsfientliga åsikter, för mig är det betydligt värre än att bli mordhotad eller möta stormarna från rasismhögern. Det beror på att dessa frågor engagerar mig så djupt. Jag är ingen robot, även jag kan bli djupt bedrövad och sårad för vissa saker som förs fram.

Jag lämnar nu mina personliga känslor, de tillför inte debatten något, men ska försöka skriva ihop en ytterligare kommentar senare ikväll.

På återseende.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399