Nu avslöjar jag en stor sportnyhet

Christian Olsson har lagt av.

Carolina Klyft är skadad.

Susanna Kallur är skadad.

Gunder Hägg är död.

Här kommer nästa stora sportnyhet. Jag har idag bestämt mig för att inte ställa upp på Stockholm halvmarathon i år. Jag vet den sorg och besvikelse det skapar i en del kretsar men så är det. Anledningen är att jag inte tror att jag kan ta mig runt banan på under 1.20, och jag vill ju inte hamna längre ner i fältet, bland lätt runda motionärer, rödbrusiga trettioplussare som är extremt andfådda, och alla dessa stackare som bättre kan beskrivas som att de släpar sig fram hellre än springer Stockholm halvmarathon.

Ett annat skäl är att jag ser sannolikheten som måttlig att jag överlever loppet, och även om jag ser fram emot att befordras till härligheten känns inte timingen helt rätt. Jag vill inte belasta landstingets ambulansbudget mer och inte skapa alltför stora lättnader för Sveriges teologer.

Men framtiden är ljus, och jag siktar på att komma tillbaka nästa år.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ps23enkristens

  Kul ,ha det bra broder…Ja det finns då hopp för oss alla…När det gäller motionsidrott känner jag mig alltför väl igen i beskrivningen he he …Förlåt också minna kanske allt för långa och bristfälliga inlägg …Men som sagt även Solen har sinna fläckar, he he…Frid Ronny ps 103

 • Inge

  Säkert ett bra beslut! Det tyder på att även de övriga lemmar i kroppen varit delaktiga i beslutet, inte bara hjärnan! Stefan i vår ålder får vi får finna oss i att bli omsprungna av yngre förmågor, så sörj inte över detta utan gläds i stället över nästa generations framsteg, kanske kan vi lite äldre fortfarande stötta med ett och annat gott råd ifall de vill lyssna?

 • ulrikajansson

  Om ps 103 avser Psaltaren 103 så vill jag gärna skriva ut den här:
  Ps 103
  Lovprisning till Herren för hans godhet1 Av David.Lova HERREN, min själ, ja, hela mitt inre skall prisa hans heliga namn! 2 Lova HERREN, min själ, och glöm inte alla hans välgärningar, 3 han som förlåter dig alla dina synder och botar alla dina sjukdomar, 4 han som återlöser ditt liv från förgängelsen och kröner dig med nåd och barmhärtighet, 5 han som mättar ditt begär med sitt goda, så att du blir ung på nytt som en örn.6 HERREN handlar rättfärdigt och skaffar rätt åt alla förtryckta. 7 Han lät Mose veta sina vägar, Israels barn sina gärningar. 8 Barmhärtig och nådig är HERREN, sen till vrede och stor i nåd. 9 Han går inte ständigt till rätta och vredgas inte för evigt. 10 Han handlar inte med oss efter våra synder och lönar oss inte efter våra missgärningar. 11 Ty så hög som himlen är över jorden, så väldig är hans nåd över dem som fruktar honom. 12 Så långt som öster är från väster låter han våra överträdelser vara från oss. 13 Som en far förbarmar sig över barnen, så förbarmar sig HERREN över dem som fruktar honom. 14 Ty han vet hur vi är skapade, han tänker på att vi är stoft.15 En människas dagar är som gräset, hon blomstrar som markens blommor. 16 Vinden drar fram över dem och de är borta, deras plats känner dem inte längre. 17 Men HERRENS nåd varar från evighet till evighet över dem som fruktar honom och hans rättfärdighet intill barnbarn, 18 när man håller hans förbund och tänker på hans befallningar och följer dem. 19 HERREN har ställt sin tron i himlen, hans konungavälde omfattar allt.20 Lova HERREN, ni hans änglar, ni starka hjältar som utför hans befallning, så snart ni hör ljudet av hans befallning. 21 Lova HERREN, ni alla hans härskaror, ni hans tjänare som uträttar hans vilja. 22 Lova HERREN, ni alla hans verk, överallt där hans välde är. Min själ, lova HERREN!

 • ulrikajansson

   Nu ser jag när jag läser denna igen att det var vers 11 som jag fick syn på i samband med att jag skulle få uppleva Guds gigantiska kärlek. Det var ungefär så det kändes, att nåden behövde vara lika stor som höjden mellan himlen och jorden för att mina synder skulle kunna bli renade.

 • ulrikajansson

  Så då är dagens tema sport.
  Och du har inte tid med de allvarliga frågeställningarna alá Bengt Wikströms för du har ju bara vänstra lillfingret till bloggen.
   

 • Ave crux

  I DN kan man läsa om en pingstpastor som dömts till två års fängelse för våldtäkt på en kvinna i sin bönegrupp. Pastorn har tidigare varit ledare i en stor pingstkyrka i Stockholm men de senaste åren hållit i en mindre kyrkogrupp i centrala Stockholm. I den förra kyrkan fick han sluta efter tre år sedan han uppträtt ovärdigt mot församlingsmedlemmar – han hade ofredat kvinnor genom att visa sexuella bilder på datorn och anspelat på vad kah skulle göra. Det anmärkningsvärda är att föreståndaren i nämnda församling till journalisten säger att det är OK att vara vanlig församlingsmedlem och otrogen med det är inte OK att vara ledare och begå otrohet. De hade inte heller polisanmält mannen för sexuellt ofredande. Tyvärr är jag rädd för att det faktiskt är OK för vanliga medlemmar att leva i otrohet efterom vi aldrig utesluter människor ur våra församlingar nuförtiden. Vi kritiserar KK för att de inte polisanmäler pedofilpräster  men hur gör vi själva. Artikeln i DN var i alla fall ingen bra reklam för oss kristna.

  http://www.dn.se/sthlm/pingstpastorn-valdtog-kvinna-i-sin-bonegrupp

 • Tea Gustavsson

  Tack Stefan, vi uppskattar att du försöker hålla dig vid liv så länge som möjligt. Vi behöver dig.

 • Tea Gustavsson

  Men självklart är vi besvikna… Vi behövde något att se fram emot efter att OS-glädjen tagits ifrån oss.