Nu vill jag utveckla min blogg – söker en moderator för bloggen

Jag har nu bloggat i fyra år. Jag har skött bloggen själv med vänster lillfinger, har skrivit mina inlägg vid korta lediga stunder då och då. Att sköta om kommentarer och moderering har jag inte alls hunnit med. Mina övriga sysslor med att vara pastor, driva ett konsultföretag och sammanlagt fem styrelseuppdrag i kristna sfären, och skriva böcker, tar all min tid. Bloggen är min personliga, och är inte en del av Elimkyrkans verksamhet där jag är pastor. Jag har nog inte alltid insett vilken viktig institution i svensk kristenhet denna blogg har varit. Noterar nu t.ex. i den senaste debatten om teologi och pastorsutbildning, att i ett sådant smalt kristet ämne, cirka 1000 personer per dag följder debatten och läser på bloggen. Ledande media i Sverige följer bloggen, och ofta har den genererat nyheter till kristna pressen, ibland har det uppmärksammats i riksmedia. Var jag än reser i Sverige möter jag människor som läser denna blogg, många gånger dagligen. I snitt har det varit mellan 15-30.000 besök i månaden på bloggen.

Jag har i flera år tänkt att jag behöver en moderator för bloggen. Som hjälper mig med att läsa alla kommentarer, att rensa bland kommentarerna, svara på vissa frågor, och ge uppslag till mig om hur jag ska svara och hur jag ska skriva. Moderatorn ska utforma ordningsregler och se till att de efterföljs. Moderatorn behöver uppskatta bloggen och dela mina värderingar. Det innebär inte att man behöver hålla med mig om allting. Tidsåtgången för detta uppdrag är flexibelt, men i snitt bör man nog kunna ägna 2-4 timmar i veckan åt detta.

En blogg av detta slag genererar inga intäkter, jag testade lite med annonsering men det har jag tagit bort. Fungerade inte bra, och genererar för begränsade intäkter för att vara värt att satsa på. Moderatorsuppdraget kan vara ideellt, någon som tycker att detta är viktigt, men jag kan också tänka mig en begränsad arvodering, t.ex. för en student som behöver ett extraknäck. Teknisk kompetens att utveckla bloggen tekniskt är en fördel men inte nödvändigt.

Är du intresserad? Maila då till Stefan Swärd, stefan.sward@elimkyrkan.org och berätta lite om dig själv och varför du skulle vara intresserad av detta.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • wildwest63

  Förlåt om jag ger en erfaren blogmaster råd: Som Du insett, Stefan, så talas o skrivs det mycket om denna blogg på andra ställen i media-Sverige. Jag hoppas Du är medveten om att en moderator som inte delar Dina uppfattningar i ganska små detaljer snabbt kan förstöra trovärdigheten. Om det minsta lilla dyker upp här som inte motsvaras av Din gedigna mainstream-kristendom, som åtminstone jag uppskattar, kommer bloggen dras ned i motsättningar, trassel och betydelsen av den kommer minska. Inte minst rent andligt kan en felaktig utveckling orsaka oreda, tvivel och osäkerhet i kristenheten.

  Jag förstår inte hur Du har hunnit, men det är fantastiskt att denna blogg funnits. Så jag förstår Din önskan om avlastning. Jag hoppas att bloggen är kvar med samma budskap även framöver.

 • Sward

  Wildwest,
  Tack för kloka synpunkter.
  Stefan Swärd

 • Westinbo

  Jag tror att din blogg är såpass viktig att du inte ska leja ut skötseln av den. Du kanske ska dra ner på någon annan av dina aktiviteter? Men lite mer rensning i rabatterna skulle nog vara bra.  

 • ulrikajansson

  Det mest intressanta skulle vara att få en judepräst som moderator?
  Många talar om en längtan till ”urkyrkan”, ja så låt oss gå tillbaka till ruta 1.
  En människa inom frikyrkan kan titulera sig pastor utan en utbildningspoäng i teologi. En jude som ska bli präst får i sig skrifterna parallellt med modersmjölken?

  Inte på något sätt är jag en sk. nyjudaist, men jag begriper att det är bland judarna som vi finner de mest pålästa?

  Och kanske får den nye moderatorn upptäcka sin frälsare genom detta arbete. Med fötterna i skrifterna och vittnesbörd från människor som mött sin Herre blir väl kombinationen närmast oslagbar?

 • Inge

  Håller med dig Westinbo!
  Risken är annars att det blir som på UE blogg där blogginnehavaren har en (eller flera) moderator samt  även gjort en regel av att aldrig kommenterar inlägg, med risk att hela bloggidén försvinner.
  Har själv slutat att läsa UE blogg då det numera endast verkar vara ja sägare kvar? Förresten så verkar det inte finnas så stort intresse från blogginnehavarens sida heller? Senaste inlägget är daterat  2012-05-17 (kanske orken tagit slut på grund av för många arbetsuppgifter?) http://www.ulfekman.nu/ (Det sista inlägget har det passande namnet ”Äntligen igång”)
  PS: Ursäkta mitt raljerande men detta inlägg får gärna modereras bort ifall det av någon uppfattas som stötande.

 • ulrikajansson

   Inge,
  nu har jag läst din kommentar flera gånger och har stora problem med att se vad som skulle vara raljerande.
  Tänker du börja be om ursäkt för att du finns också?

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Jag är en idiot!

  Jag har inte  förstått att dina motiv är simpla:  du talar i eget namn, och sköter frågor om Gud Fadern, Sonen och den  helige Andes ”med lillfingret”.

  I min enfald  har jag faktiskt trott att du är ”smord” och faktiskt talar i Guds namn. Men du är ljum och det enda du brinner för är ditt eget namn och status.

  Men dina egna ord är ett lågvattenmärke, och du drar skam över Guds ord och kraft genom din attityd och agerande.

  Men denna blogg handlar inte om dig och dina privata behov. Den handlar inte din sanning, inte heller min sanning, utan vår sanning. Den sanning vi delar med Gud Fadern, Jehova, Herren och blir uppenbarad genom den helige Ande och Skriften.

  Att du sköter vår gemensamma sanning med lillfingret är en farlig lek:

  ”Allt skall förlåtas människorna, deras synder och hädelser, hur de än hädar. Men den som hädar den helige Ande får aldrig någonsin förlåtelse utan är skyldig till evig synd” (Mark 3:28-29)

  Men jag ska inte ta avstånd från dig. Jag älskar dig för mycket.

  Jag hoppas uppfattar denna kommentar som personligt riktad till din egen person, men inte som ett påhopp.

  Jag tar Guds på allvar. Jag söker vår gemensamma sanning, vår gemensamma kärlek, vår gemensamma Gud.

  Till sista: Du frågar varför människor flyr kyrkan? Svaret är du. Du är en del av ansvaret. Du är genomskådad.

  Du tillhör den svenska eliten i kristenheten. Då är inte trovärdigt att förvalta Guds sanningar med lillfingret. Inte i något sammanhang. Inte ens på din personliga blogg.

  D

 • ulrikajansson

  God morgon Broder,
  Du vet att jag inte kan låta bli att relatera till bibeltexterna.

  2 Kor 12:11
  ”Jag har blivit en dåre. Ni har tvingat mig till det. Ni borde
  egentligen ha talat väl om mig. Jag är inte på något sätt underlägsen
  dessa väldiga apostlar, även om jag ingenting är.”
  Slutcitat

  Jag har också varit väldigt mycket en idiot på senare tid fast då är det andra kyrkomänniskor som fått mig dit. Kyrkomänniskor som jag har brytt mig så mycket om att jag låtit dem äta på mig.

  Men nu är det slut med det.

 • Sward

  Bengt Wikström,
  Jag förvaltar inte Guds sanningar med lillfingret. Vad jag menar med lillfingret är att jag sysslar med väldigt mycket mer än att blogga, det är ganska begränsat med tid jag lägger på denna blogg. Det borde framgå av min text.
  hälsar
  STefan Swärd

 • Inge

  Jag garderade mig utifall någon skulle råka läsa mellan raderna! Bättre att föregå än att bli föregången. Men du kanske själv borde fundera på dina formuleringar här på bloggen, om de i vissa fall eventuellt skulle kunna vara på gränsen? I all välmening!/Inge

 • ulrikajansson

   Då är det bättre att du svarar mig när du ser någonting sådant. Annars är det inte lönt att veta?

 • http://twitter.com/davidwillgren David Willgren

  Hej!

  Jag måste ha tolkat många av dina inlägg fel. Jag hade fått uppfattningen att du inte tyckte att akademiska teologer skulle vara ledare i församlingen. Men här säger du klart och tydligt att du tycker så. Intressant! Dock nyfiken på vad som får dig att hävda att judiska teologer är mer pålästa. Mig veterligen är de snarare kollegor. Skriver i samma tidskrifter, diskuterar mycket gemensamma böcker, granskas på samma sätt o.s.v. som oss andra teologer och exegeter.

  Frid!

 • ulrikajansson

   Hej David,
  Bloggeriet har verkligen sina begränsningar.
  Det som jag vill ha är utbildningar i det sanna ordet. När ”man” drar in andra läror som tex. katolicismen som ju Swärd accepterar så blir det svårt att tala om samma sak kring tex. utbildningar.
  För att kunna tala om viktiga saker överhuvudtaget så skulle ” vi” behöva enas om vad som är sant evangelium. Därefter går det att mötas och tala kring hur det sanna evangeliet skall förvaltas på rätt sätt.
  Förstod du mig nu?