Spännande helg

Har haft en spännande helg. Predikan i Elimkyrkans församlingsplantering i Skärholmen. Sedan församlingsmöte där vi berättar om att vi nu sålt Elimkyrkan och köpt Salemkyrkan. Det medför bl.a. att vi får dubbelt så stor samlingssal i kyrkan. Fast det blir tidigast hösten 2013 vi har Salemkyrkan färdigrenoverad. Begränsad användning kan dock förekomma redan snart. Vi kommer att vara kvar i Elimkyrkan och hyra den av köparen fram till nästa sommar.

I lördags hade vi välkomstmöte för pastor Jean. En härlig tillställning med massa kongoleser, flyktingengagerade personer och Elimmedlemmar. En sammankomst som präglades både av innerlig bön och lovsång, afrikansk kultur och musik, och pastor Jeans koncentrerade predikan som både handlade om tacksägelse till Gud men också om behovet av politiska förändringar i Kongo, att orättfärdighetens mörker ska brytas över landet.

Kristendomen när den är som bäst, innerlig bön och gemenskap, och den profetiska protesten mot orättvisorna och kränkningarna av människovärdet.

En kongolesisk journalist berättade för mig att vår kamp för pastor Jean kan underlätta för andra flyktingar från Kongo som söker asyl i Sverige.

I fredags åt jag lunch med Andreas Jonsson, som stuckit ut hakan och kallat sig för pingstvän och bisexuell, inte minst har det uppmärksammats i Jönköping vad jag kan förstå. Vi hade ett bra samtal. Det var kul att träffa Andreas. Jag återkommer i ämnet.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399