Predikan om Jesu seger

Höll en predikan i Elimkyrkan idag om att Kristus har vunnit en fullständig seger genom sin död och uppståndelse. Över alla fördärvsmakterna, synden, döden, lagen och djävulen. Försökte bland annat förklara vad det innebär att vi har blivit fria från lagen. Vi som har varit kristna ett tag har en klar benägenhet att glida ur nåden och komma in under lagen igen. Och försökte förklara vad det betyder för mig idag, och hur det hänger ihop. Man kan lyssna genom att gå in på elims hemsida.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • GoranDuvenett

  Vi som av olika skäl inte kan komma till kyrkan har möjlighet att ladda ner det levande ordet via Elims hemsida! Kvällens nedladdning av dagens predikan – Verkligen fri, blev en uppladdning. Denna predikan är det bästa jag hört av Stefan. Jag kan även säga att det var länge sedan jag hörde en sådan bra predikan. 
  Ni kanske undrar hur det kommer sig att jag ger denna kommentar. De som känner mig vet att det inte beror på smicker eller liknande tankar. Innehållet i denna predikan är vad Stockholm och Sverige behöver för att uppleva det vi kallar för ”väckelse”, en ren och enkel predikan om lagens upptäckt av synd som driver syndare till Kristi kors och frihet. Min erfarenhet är att många kyrkor har korset som en liturgisk symbol, men det predikas sällan om korsets dårskap för de som går förlorade 1Kor 1:18ff. Gud är mera rättvis än om det skulle bero på världens vishet. Stefan tar upp detta genom ”Jag är en god kristen” där människor tror att lagen kan frälsa oss. Stefan lotsar oss skickligt ut på den vägen som leder till frihet. Han talar om lagens uppgift att upptäcka synden och vilka konsekvenser synden får i våra liv. Synden är mer än bara ett ord, då han talar om det onda och nämner det vid sitt rätta namn. Det finns en djävul och demoner som är verksamma i dag. Deras uppgift är att förstöra allt goda som Gud har gjort och se till människan går förlorad. Den som däremot söker sig till Kristi kors behöver inte leva under lagen längre. Den är fri för att Jesus har köpt oss fri.
  En fantastisk predikan som kan användas för att diskutera grunden till ”väckelse”

  Göran Duvenett
  teol.kand
  socionom
  församlingsmedlem Elim