Återkommer med kommentar om Åhman-debatten

Noterar att det har varit stort intresse för debatten mellan mig och Torsten Åhman i torsdags om eviga domen och evigheten. Fler än 1000 personer har följt debatten via webb-sändningen. Debatten har kommenterats här på denna blogg och andra bloggar. Dagens och Världen Idags webb-tidningar har uppmärksammat debatten och det har hamnat mycket högt i läs- och uppmärksamhetsmätningarna.

Räknar med att skriva ihop en kommentar ikväll eller måndagen hur jag uppfattade debatten.

Och i morgon har jag bjudit Mymlan på lunch och vi ska ha ett spännande samtal på T-bar i Stockholm om frikyrkan. Vi får se vad jag och Mymlan hittar på, vi är ju båda så pass kommunikativa så vi kommer säkert att spegla samtalet på något sätt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.facebook.com/people/Gunnel-Bergstrand/100000230511760 Gunnel Bergstrand

  Tack Stefan Swärd för att du tänker återkomma i debatten med Torsten Åhman!
   Det jag önskar för min del, som är oskolad i teologi och exegetik är, att ni båda backar lite och möter varandras olika tolkningsmodeller utan att blanda in Bells bok eller vad kyrkofäder sagt. Låt oss vanliga bibelläsare få kunna följa med i hur ni två ”plockat ihop” olika bibelsammanhang och motivera detta i lugn och ro. Det är inte fråga om att en har rätt och den andre fel. Ps 119:160

  Guds välsignelse
  önskar
  Gunnel Bergstrand

 • Malogar

  Hej, jag skrev en kommentar om eran debatt på min blogg i dag. Jag håller helt din syn.

  http://bergsjobloggen.blogspot.se/2012/04/debatt-om-helvetet-torsten-ahman-vs.html