Ledare i Världen Idag om EU

Har skrivit en ledare i Världen Idag om EU, fördelar och nackdelar. Jag sysslar ju konstant med EU-frågor i min roll som internationellt verksam konsult med inriktning på energipolitik och klimatpolitik.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Andreas

  EU kan te sig som något ganska svårgreppbart och aningen luddigt kanske. Din ledare är skriven i alltför allmänna ordalag för att jag skall reagera. Jag vill veta var det inte fungerar och kanske till och med vad jag kan göra utifrån det. Inte minst vill jag veta vad jag specifikt kan be för när det gäller EU. Du talar om kyrkans uppgift att kritiskt granska… hur menar du då? Hur skulle sådan granskning gå till och vad är det som gör den profetisk?

 • Westinbo

  Jag håller med föregående kommentator. Din ledare var alltför allmänt hållen för att jag ska reagera.
   
  Det har funnits gudasända profeter som har fått tala till hela nationer men de har varit sända av gud. Jag tänker bl.a. på en på en japansk kvinna som jag en gång läste om. Hon gick till japans parlament och frambar ett budskap från Gud att om inte japanerna slutade med sin aggressionspolitik så skulle Japan komma att drabbas av eld. Ungefär så fritt ur minnet. Vi vet sedan vad som hände när USA använde atombomben.

  Var har dessa profeter funnits i vår tid? Finns det villiga profeter som är villiga att offra karriär och status för Guds skull? Kritiker av den förda politiken finns det många men gudasända profeter växer inte på träd (bildligt talat). Men gud vill inte bara varna sekulära stater utan även maktsystem av religiös natur. Det vi kan och ska göra är att ställa oss till guds förfogande redan nu så han kan forma oss till de redskap han behöver när tiden är inne att han vill tala. För den bibliska historien visar att gud inte gör något utan att första ha talat via sina profeter. Det är det mönster vi känner igen. Gud vill varna människorna och vill inte att någon ska gå förlorad. Kyrkan har alltså ett stort ansvar att ställa sig till Guds förfogande.