Ledare i Världen Idag idag om friskvård för äktenskapet

Har idag skrivit en ledare i Världen Idag om att satsa på friskvård för äktenskapet. Här hittar man artikeln.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kjell

  Du borde satsa på att skriva en bok i ämnet som kan finnas i alla församlingar, många församlingar har så kallade äktenskapsskolor men dom handlar bara om vem som skall göra vad i hemmet, och leder i sista änden bara till skilsmässor,  ”största orsaken till skilsmässor är sysslor i hemmet” som en kvinna sa när mannen behövde reparera familjebilen ”det är din tur att städa nu leka kan du göra sedan” En annan orsak är vänsterprassel, kanske på grund av att vilja uppleva den fantastiska känslan och spänningen i en nyförälskelse, och de flesta tror att det bara är att sluta efter ett tag, men som det står din nästas hustru (partner) är som en djup brunn. Vi har haft sådana förhållande i församlingen, det enda som pastorn sa var att vi får hoppas att det nya förhållandet blir bättre, barnen lider partnern lider. Många pastorer förstår inte hur dom skall hantera det. Jag menar att dom behöver undervisning i att försöka rädda äktenskap, inte att ge upp och tro att allt beror på ett dåligt förhållande ofta handlar det om spännig och sex inte om speciella missförhållanden.
  Många kvinnor förstår inte att det finns annat än hushållsgöremål i ett hem. Min fru lärde sig tidigt att vägen till mannens hjärta går genom ”hans” mage.  ( Nu skall jag ut i skogen och dra hem ved)

 • wildwest63

  Bra skrivet i Världen Idag, i ett jättesvårt ämne – i praktiken, i teorin är det ju glasklart. Mycket kan sägas men just samhällets (=opinionsbildarnas) totala kapitulation inför fungerande tvåsamhet gör att ingen ens ids försöka en gång till när det kärvar.

  Som man känner man sej som sagt numera inte ens som nån sexmaskin, nu är även det borta, nu är man bara spermadonator. Logik är inget som premieras på Socialdepartementet resp RFSU/RFSL.

 • Leif Delvert

  Hej Stefan,
  Tack för artikeln i Världen idag. Det är alltid så bra när någon lyfter fram äktenskapet som Guds grundtanke.
  I helgen far vi till Orsa för att ha en äktenskapshelg med Guldkant.
  Möta par för undervisning, samtal, uppmuntran och ”bara du och jag tid” Känns viktigt
  Du får gärna rekommendera vår bok ”Delad Glädje, dubbel Glädje” som under några år har hjälpt många par.
  Vi måste modigt stå upp för äktenskapet och samtidigt inte vara dömande. En nödvändig och känslig uppgift.
  Leif o Anita Delvert

 • kjell

  ”Vi måste modigt stå upp för äktenskapet”, så säger vår pastor också samtidigt som han inte kan handla efter Matt 18 på grund av tystnadsplikt, då är det lätt för den felande parten att fortsätta på den inslagna linjen, jag har fått uppleva detta på nära håll. Vi måste kunna tala i klartext, och tidigt få den som felar att ”ta sig i kragen”.

 • David Axelsson

  Kanske en ovidkommande kommentar, men jag får upp reklam från Unionen sedan ett par dagar när jag går in på din blogg Stefan. Är det meningen?