Diakonias utredning visar att pastor Jeans berättelse är sann

Jag är som sagt var på tillfällig semester i Oslo men noterar med stor glädje att Diakonia ikväll i ett blogginlägg har presenterat sammanfattningen i den utredning man har gjort om pastor Jean Kabuidibuidi, man hittar det här. Vad jag förstår bekräftas pastorns egen berättelse och de uppgifter vi har gått ut med, som grundar sig på pastorns egen berättelse. Jag kommer att kommentera detta närmare när jag har läst Diakonias utredning. vi är mycket tacksamma för att Diakonia har stöttat oss i denna kamp. Det är en internationellt mycket respekterad människorättsorganisation som heter Nelson Mandelas vänner som på Diakonias uppdrag har gjort utredningen om vad som hänt med pastor Jean efter utvisningen till Kongo-Kinshasa.

Från Elimkyrkans sida har vi konsekvent under fem månaders tid varnat för att utvisa pastor Jean Kabuidibuidi till Kongo. Vi har visat att det har funnits en stor risk med en sådan utvisning. Myndigheterna har konsekvent vägrat lyssna på vad vi har sagt. Diakonias utredning bekräftar att våra värsta farhågor har besannats, och han greps och misshandlades direkt efter att ha lämnat flygplatsen, efter den svenska avvisningen. Utan hjälp och ingripande från personer som ville och kunde hjälpa honom hade detta kunnat sluta mycket illa.

Jag återkommer i denna fråga.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399