Bön vid Migrationsverket torsdag morgon 7.30

Det är morgonbön och nattvard vid Migrationsverket i Solna 7.30 torsdag morgon 1 mars. Välkommen med. Vi ber för svenska migrationspolitiken och utsatta människor. Vi bjuder också Migrationsverkets personal på kaffe. Det är ett informellt nätverk som ordnar detta och missionspastorn Nils Bryntesson organiserar det hela. Jag räknar med att själv vara med i morgon.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Jag litar på Migrationsverket. Jag har tilltro till människans förmåga att skapa demokratiska strukturer där rättvisa och barmhärtighet är bärande element.

  Men varför tillber ni kristna en gud som  skapar en plats för oliktänkande – ett Helvete? Er gud måste hata människor som inte är kristna när de dör. Er gud måste avsky human migrationspolitik.

  Hur är det möjligt att hyckla så till den milda grad att man ”ber” för den ”svenska migrationspolitiken” och samtidigt hyllar bibelns Helvete?

  Er cynism skrämmer faktiskt mig.

 • Marianne

  Vari ligger rättvisan och barmhärtigheten att skicka en människa till en plats där han utsätts för tortyr??? Är det human migrationspolitik? Inte i mina ögon. Ibland lyckas vi skapa goda föutsättningar i samhället, men vi är inte mer än människor, och som sådana misslyckas vi också ibland. Fallet pastor Jean ser jag som ett moraliskt och etiskt totalt misslyckande från Migrationsverkets sida.

  F.ö. hyllar jag som kristen inte bibelns helvete, utan Gud själv för att Han är god och nådefull, att Han tog sin gestalt i Jesus och kom hit ner för att rädda oss ur den ondes våld. Det är Gud jag väljer att söka, det onda upplever vi tillräckligt i den här världen ändå.
  Gud välsigne dig.

  Marianne

 • Bilan

  Fjantigt och elakt att ta helvetesdebatten när en människas liv står på soel, skäms Bengt!

 • Pirko_s

  Alla vet väl att lagar till sitt främsta syfte är skapade för att lösa tvister och behöver inte alls ha någon moral i sig.

 • kjell

  Ju mer man tvistar med ”överheten” ju tjurskalligare blir den

 • Johan Vedin

  Snälla Bengt jag blir förvånad över din kommentar, vi är båda danade av 70-talets proteströrelse! Den protesten kom från vårt samvete men vi var fortfarande inte kristna, min protest har aldrig stannat men har de sista 26 åren fått ledas av den Helige Ande! Sist vi träffades kallade du dig själv kristen, nu säger du ”ni kristna” vad har hänt?

  Johan Vedin

 • Johan Vedin

  Jag måste även få tillägga följande om det är ”helvetesdebatten” som fått dig att lämna din tro så tänk på att denna debatt funnits lika länge som kristendomen. Alla är överens om att helvetet finns, men på vilket sätt är frågan. Även frånvaron av himmelriket kan vara ett helvete. Nå i vilket fall så är det endast Herren som har svar. Vår plikt som kristna är endast att följa Herrens röst, att lita på människans förmåga utan Gud är ohållbart och det vet även du Bengt!

 • AlmaM

   Käre Bengt!

  Du vet att jag inte ”hyllar” helvetet. Men jag tycker vi ska kunna lägga teologiska skiljaktigheter åt sedan och samarbeta med alla som bekänner Jesus som Herre för det som är gott och riktigt i Guds och mina ögon. Ja, jag samarbetar gärna med ”syskonen i hoppet” som ännu inte svarat på Jesus kärlek med sitt JA.

  Jag känner mig inte det minsta cynisk. Jag tror inte heller att de andra som ber för en human flyktingpolitik är cyniker. Men flyltngpolitiken däremot, är vidrigt cynisk.

  Varma hälsningar från norr

 • Frågetecken

  Hur mår du egentligen Bengt?
  Hoppas allt löser sig och blir till det bättre, din kommentar var model, JÄTTE PLUMPIG

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Stefan Swärd har rätt: Helvetet är en central dogm i den kristna läran och Bibeln menar allt vad den säger!

  Jag hade fel när jag tänkte att helvetet är ”språkliga metaforer” och varningar som inte ska uppfattas bokstavligen. Men jag hade fel.

  In i det sista har jag försökt intala mig att bibelns gud är kärleken men det går inte längre – att gud hatar oliktänkande är ett bibliskt faktum.

  I hela mitt liv har jag studerat bibeln, och försökt att hitta argument för att helvetet och eviga straff egentligen är gudsbevis på kärlek. Men mitt förnuft havererade varje gång jag försökte nå en slutsats.

  Sanningen är att bibelns gud hatar oliktänkande och straffet för tankens frihet är Helvetet.

  Stefan Swärd argumenterar väl och har nu befriat mig från ett livslångt dilemma: Det handlar inte om att tro på en kristen gud, utan om jag ställer mig bakom bibeln dogmer. Som anständig människa är det en omöjlighet för mig.

  Jag tror mer än någonsin på kärleken som en skapande och rättvis kraft i världen. Stefan Swärd har övertygat mig om att kristendomens läror saknar kärlek.

  Om gud kan vi bara tro, men om kärleken måste vi veta. Annars är risken stor att vi förvandlas till kristna cyniker.

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Bibeln har kanoniserats två gånger i historien, först av judarna sedan av kristna. Nu är det dags igen!

  Dina mycket varma och fina tankar om samförstånd och tolerans kan vi läsa om i svensk grundlag (om religionsfrihet) men inte i Bibeln.
  Skriftens Gud hotar oliktänkande av alla sorter med evig pina i rent sadistiska ordalag.

  Vad kan du göra för att öka samförståndet och toleransen? Jag har ett bra förslag och du som verkligen är ett kärleksbarn kan vara rätt person att väcka frågan om en ny kanonisering!

  Plocka bort samtliga texter i Bibeln som strider mot samförstånd och tolerans. Proklamera kärlekens Gud (med centrum i Kärlekens lov).

  Bibeln är sammanställd av teologer – inte av kärlek. Bibeln, i sin nuvarande skepnad, är ett bevis på att den som strider för ett Helvete kämpar mot kärleken. De som tror på äkta kärlek tror på Gud.

  Så är du för eller emot kärleken, Alma Mater?

  Med hopp om samförstånd och tolerans!

 • http://bengtwikstrom.blogspot.com/ Bengt Wikström

  Stefan Swärd menar att jag ”tar för mycket plats” och hotar att stänga av mig från denna blogg.  Jag delar hans uppfattning (!) och hänvisar till mina svar till ”AlmaM” och ”Johan Viden”.

 • AlmaM

   Käre Bengt!

  Jag förstår att du inte mår så bra nu. Men det finns mycket i Bibeln som tyder på motsatsen till det du skriver-nämligen att Gud älskade fram världen och älskar den än och slutligen ska återkomma för att bringa fred och rättvisa här. Torsten Åhman är också en djupt kunnig och troende människa och han utgår från samma urkund och ser något annat om Gud och helvetet. Hoppas du kommer tillbaka snart. Jag saknar den varma kärleksfulla Bengt som mår bra till kropp och själ. Nu verkar du vara lite down.

  Bibeln skrevs under tusentals år, inspirerad av Gud men inte dikterad. Vi måste läsa med varandra och den Helige Ande annars kan man få ut precis vad som helst av denna boksamling. Bibeln är inte Jesus-det är Jesus som är det levande ORDET som vi kristna ska tro på. Därför är Torsten Åhmans, John Stotts , Paulus och Origenes tankar kring eviga straff också giltiga i tankarna kring eskatologin, inte bara Swärds redogörelse. Dessutom ger även Swärd öppningar eftersom det inte är entydigt alls-som du antyder.

  Hur som helst, käre Bengt: inget blir bättre av att du angriper människor i nöd och oss som försöker hjälpa dem.