Breaking news – pastorn i mycket allvarlig situation

Vi har fått veta lite mer. Jean Kabuidibuidi har varit frihetsberövad sedan han kom till Kongo. Det är fragmentariska bilder vi får via telefonsamtal, men en person som har träffat honom idag intygar att han sitter i någon form av fängelse, och har blivit misshandlad. Men det finns personer som har kontakt med honom och försöker hjälpa honom. Där han sitter kan man tydligen överleva bara få dagar om man får sitta kvar där. Ungefär så är den information jag har fått.

Allt tyder på att den risk- och hotbild vi har försökt bombardera (genom brev, telefonsamtal, namninsamlingar, tidningsartiklar) svenska politiker och myndigheter om – stämmer. Och ingen har brytt sig. Vi ber till Gud och hoppas på att han på något sätt ska komma ifrån det fängelse där han sitter just nu.

Vi har dock lite koll, genom att vi har kontakt med personer i Kongo som vet var pastorn finns och har kontakt med honom.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.facebook.com/john.birchgrove John Björklund

  Jag har skrivit följande i mail till UD. Om någon vill följa mitt exempel – gör gärna det.

  Hej,

  Jag ringde i torsdagskväll angående pastor Jean och att han skulle utvisas till Kongo. Som känt är så utvisades han med flyg från Skavsta natten till fredag.

  Vi vet att han nu är tillfångatagen och befinner sig i ett ”militärt” fängelse. Vi vet också att det är allmänt känt att man inte överlever där mer än två dygn.

  1. Jag kräver som svensk medborgare att den svenska regeringen gör allt för att stoppa att blod spills. Det är ert ansvar att ha utvisat honom och det är också ert ansvar att värna om hans säkerhet.

  2. Jag kräver som svensk medborgare att ni etablerar kontakt med den kongolesiska regeringen och bevakar så att inte de mänskliga rättigheterna bryts!

  3. Jag kräver som svensk medborgare att Jean Kabuidibuidi erbjuds ett uppehållstillstånd i Sverige till dess att hans liv går att säkerställa från svensk sida.

  4. Jag kräver ett omedelbart agerande från UD i detta ärende.

  Vänliga hälsningar

  John Björklund
  Personnummer

 • Pingback: Vill vara en glad lördagsbloggare « distant diying blog()

 • Dan Kristiansson

  Läs länken från FN om DR.Kongo och deras förpliktelser mot att de har en skyldighet att skydda!

  http://www.fn.se/press/arkiv/arkiv-2007-2010/nyheter-fran-fn-forbundet/2010/svenska-fn-forbundet-pa-mr-dagarna/

  Väl Mött//Dan Kristiansson

 • Andreas Holmberg

   Bra, John. Följde just ditt goda exempel (men glömde visst personnumret). Tack för tipset! http://www.regeringen.se/sb/d/1670

 • kjell

  Sverige har en ambassad i Kinshasa, kan dom möjligen följa upp detta, vad jag kan se så varnar dom oss för att resa dit.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Pastor Jean blev fritagen inatt. Han smsade för en halvtimme sen ”Jag lever därför Gud är Gud. Jag varit nära döden..” Tack för bön. http://bergstromjonas.se/2012/02/pressmeddelande-pastor-jean-fritagen-inatt/

 • Anonym

   Ja, svenskar är mjuka, exil-kongoleser är hårda. Vilken fruktansvärd cynism att skicka hotade människor till Kongo när man avråder egna medborgare från att resa dit. Vilken dom drar inte Sverige över sig: Hes. 16:49
  ”Detta var din syster Sodoms
  synd: hon och hennes döttrar kunde leva storslaget, i överflöd och
  ostörd ro, men de hjälpte inte den som var svag och fattig.”

  Jag har skrivit till UD, jag också. Även om Jean Kabuidibuidi är fritagen är han ju i högsta grad hotad ännu.