Samtal med ansvarig polischef

Har till slut lyckats få kontakt med Sven-Åke Karlsson, som är ansvarig polischef för utvisningar av flyktingar, och har övergripande ansvar för denna utvisning. Eftersom Karlsson själv inte har varit med aktivt har han inga detaljkunskaper. Men han bekräftar att Jean Kabuidibuidi har utvisats till Kongo under natten, det var i ett chartrat flygplan, och tydligen var det bara två kongoleser på planet. Han har fått bekräftelse på att Kongo kommer att ta emot Jean. Något mer än så vet han inte – påstår han. Han kan därmed inte garantera att avvisningen helt har genomförts för han har inte fått bekräftelse på att svenska planet har lämnat Kinshasa. Han nekar till att det förekommer några mutor.

Det var all information jag fick.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Inga-Lise

    Att en polischef kan neka till att det inte förekommer mutor är okunnighet eller ren lögn. Mutor är ”vardagsmat” i Congo!! En del har det som egen försörjning. Jag har sett det med egna ögon!

  • Lerocher1

    det stämmer att det förekommer tvär  mutor i kongo  särrskilllt vid flygplat

    det ska inte förvårnar mig , jag kommer  där i från  .