Breaking news: Pastor Jean i Kongo

Denna gastkramande historia fortsätter. Vi jobbar just nu intensivt med olika kontakter i Kongo för att få fram mer information. Det vi vet just nu är att pastor Jean Kabuidibuidi fördes bort i bil, direkt från flygplatsen. Den andra kongolesen som var med på samma flygplan, släpptes direkt och är en fri man i Kongo.

Vi vet just nu ingenting om pastorn, var han är och hur han har det. Vi får ingen kontakt med honom. Vi har påpekat för de svenska myndigheterna i fem månader att risken är mycket stor att han grips direkt vid flygplatsen vid en utvisning, och det tycks vara detta som har hänt.

Vi försöker få kontakt med den andra utvisade kongolesen för att få veta närmare om hur utvisningen faktiskt har gått till, så att vi inte bara har polisens tillrättalagda officiella version att utgå ifrån.

Media intresserar sig men rapporteringen har hittills varit begränsad. Ska vara med i en direktsändning i radio i morgon förmiddag där mina ståndpunkter kommer att ställas i relation till Migrationsverkets syn på denna utvisning.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://twitter.com/nilssonniclas Niclas Nilsson

  Är det så väl att den ”kommer att ställas i relation till Migrationsverkets syn på denna utvisning.” Brukar inte svaret vara att ”vi kan inte uttala oss i enskilda fall?” Men det kanske snarare är politikernas svar?

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Av ett sammanträffande skriver organisationen Enough idag om hur oppositionella förföljs i Kinshasa: 
  http://poweractivism.wordpress.com/2012/02/24/crackdown-in-kinshasa/ Sprid denna länk till ansvariga myndigheter!

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Nu vet vi var han är! Maria Furusand skriver på twitter:

  Pratade just med Junior i kongolesiska förs. i Sthlm. #pastorjean finns anhållen, tillsammans med den andre utvisade kongolesen på ett ”centralkontor” där han ska förhöras och intervjuas. Junior känner nån som jobbar där och kommer dit i morgon. Alltså, då verkar vi veta var #pastorjean finns. Nu är det bara att BE att det sker under och mirakler! Och om beskydd i den mörka natten… 

  https://twitter.com/#!/MariaFurusand