några små ljusglimtar under måndagen

Måndag små ljusglimtar. TV-journalistiken har fångat upp flera trådar från denna blogg. Både hantering och kostnader för utvisningar av flyktingar, men också om att mutor används vid utvisningar. Det ska bli spännande att se om TV-program följer upp dessa saker. Har också fått ett halft löfte från en av TV-kanalerna att de ska skicka en journalist och kameraman för att närmare följa utvisningen av pastor Jean. Svenska myndigheterna och politiken ska få det hett om öronen om de genomför utvisningen.

Har också fått ett vettigt samtal idag med en ledande person på Migrationsverket, jag har därför skickat in ett nytt brev dit med ett förslag om att göra om pastor Jeans ärende från ett flyktingärende till arbetskraftsinvandring. De fyrkantiga svenska lagarna tillåter inte detta men ska ändå göra ett försök.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ilf Albertsson

  Du har min fulla respekt och beundran! Ber för dig och hela den här situationen som pastor Kabuidibuidi är i. I Kongo är mutor en självklarhet. (Jag har varit med om det.)

 • Lennart

  Gud välsigne dej i detta arbete, Vi ber.

 • Olivia Sjöwall

  Vi får hoppas och be att GUD öppnar en dörr för Jean så han slipper skickas till Kongo. GUD ingrep ju förra gången de försökte utvisa Jean. Så de fick åka tillbaka fran Afrika med planet med Jean i! GUD kan sannerligen öppna dörrar. I Apostlagärningarna kan man läsa om flera tillfällen då GUD befriade människor från fängelse. Jag hoppas att det inte blir lika dramatiskt som förra gången de försökte utvisa Jean. Tänk om han kunde få bli frisläppt.

 • PeJ

  Kunde detta medverka till att flyktingar med rent mjöl i påsen kunde få direkt uppehålls och arbetstillstånd förutsatt att man vísar på anställning hos arbetsgivare långsiktigt känd för att sköta skatter och avgifter vore en stor framgång nådd för sund humanitär handläggning.