Kristen press om blockaden

Här är tidningen Dagens spegling av vår blockad i tisdags kväll/natt. Och här är Daniel Grahns och Dagens kommentar på ledarplats. Världen Idag gjorde också en ingående intervju med mig igår om detta, så det kommer nog något där i morgondagens tidning.

Jag vill också ge en eloge till alla ungdomar som utifrån en moralisk övertygelse engagerar sig i dessa frågor, och som är med på blockad efter blockad. Det fanns de som hade rest 40 mil för att vara med på blockaden i tisdags, vilket engagemang.

Idag blir det lunch med Svenska Evangeliska Alliansens ledning och sedan bär det av till Lysekil, Västkusten, till kyrkoherde Hans Wolfbrandt, Svenska Kyrkan, och New-Wine-nätverket, för en dags undervisning med utgångspunkt från min bok ”Efter detta”.

Lördag och söndag blir det mobilisering för Elimkyrkan för detta år. Församlingsdag på lördag och gudstjänst på söndag, då jag kommer att ta upp om vision och målsättningar inför det här året. Mitt huvudbudskap blir att vara en församling som förenar social radikalitet med karismatisk kristendom.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • epost

  Snälla, sluta säg ”ungdomar” (Daniel Grahn gjorde samma sak i Dagen, och det händer gång på gång i mediasammanhang). Vi behöver bort från den här bilden av att det bara är unga-dumma-engagerade-naiva i aktivistsammanhang. Det fanns både dom som var äldre än dig och i din ålder där, själv är jag 37 och det fanns andra i min ålder. Och en hel del yngre, förstås. Men det känns exkluderande och lite patroniserande att hela tiden tala om ”ungdomarna”./Jonas L

 • Erling Roger

  En bra poäng om epitetet ”ungdomar” som kan låta onödigt förklenande . Läste förresten att ungdomsaktivisten Lewi Pethrus var 27 när han blev pastor i Filadelfia och just hade fyllt 29 när de uteslöts från baptisterna.

  För övrigt tänker jag att Swärd passar särskilt dåligt in på mallen ”kristen höger” i vissa av sina engagemang….

 • http://pulse.yahoo.com/_4CQF54K3CDY5XWEUXN2IWVQWUU Robert

  Bra att det finns arbetsvilja inom detta, oavsett om det är ungdomar eller inte. Tänk om vi hade samma engagemang på våra bönemöten, och om vi sedan går ut och gör kraftgärningar i den Helige Andens kraft. Sverige kan just nu bara räddas genom bön och fasta. Hur mycket vi än vill så är inga aktivistinsatser till någon nytta om de inte är formade i bön, annars kan det till och med få motsatt effekt.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Ja, vi behöver verkligen hängivet ägna oss åt både blockader och bönemöten och inte sätta dem i opposition till varandra. Karismatik och aktivism behöver varandra. Jag kan tänka mig att du gillar det jag skrivit här, Robert: 
  http://helapingsten.wordpress.com/2011/10/17/forena-tecken-och-under-med-fred-och-rattvisa/

  Gud välsigne dig!